Kryetari i Skenderajt, djali i heroit Hamëz Jashari, Bekimi, për herë të parë është paraqitur në një debat televiziv duke folur edhe për ngjarje historike.

Bekim Jashari në “Debat Plus” në RTV Dukagjini ka treguar se në vitin 1990 në Prekaz filluan të bëheshin roje gjatë natës.

“Qëllimi i rojës ishte që nëse vijnë forcat serbe ata të gjuajnë në ajër dhe të njoftohet lagjja për luftë”.

Ai tregon edhe disa episode të pakëndshme që kishin pasur me zyrtarë të LDK-së dhe KMDLNJ-së.

“Kish ardhur në atë kohë njerëz nga LDK-ja dhe KMDLN-ja duke na thënë nuk është mirë për një shtëpi të shkojë komplet një lagje. E mbaj mend si sot kur një zyrtarë na tha: “Nuk bëhet gazepi që për një shuplakë që i japin Shabanit të shkojë krejt lagjja”. Pasi kanë shkuar ata kanë reaguar babushi dhe baci Adem pasi kishin shkuar ata zyrtarë: Nëse dëshironi të mbroni familjet tua qëndroni, nëse jo nuk keni nevojë të na mbroni neve. Ne kështu kemi vendosur”.

Reklama
Reklama
Bekim Jashari rrëfen bisedën e fundit me babain Hamzën: Kur të luftojë unë jo shtatë gazeta por e gjithë bota do ta merr vesh Bekim Jashari rrëfen bisedën e fundit me babain Hamzën: Kur të luftojë unë jo shtatë gazeta por e gjithë bota do ta merr vesh

Anëtari i Familjes Jashari thotë se ky ishte momenti kur filluan krisjet e familjes Jashari me LDK-në./Telegrafi/