As një javë nuk shkon që Amazon të mos bëjë një njoftim për disa aftësi të reja në dispozicion për altoparlantin Echo, që është mundësuar nga asistenti i zërit, Alexa.

Ndërkohë me iOS12, “është sikur Apple të heqë dorë tërësisht në Siri”, vë në dukje analisti dhe blogeri Jeremiah Owyang.

Alexa dhe Google “janë duke vendosur një ritëm të furishëm të inovacionit dhe duke e bërë më të vështirë për Apple të i arrijë, me çdo muaj që kalon”, tha Bret Kinsella, botuesi i faqes së internetit voicebot.ai.

Siri është më i përdorur gjerësisht nga asistentët, për shkak të madhësisë së universit të iPhone, i cili ka mbi 1 miliard përdorues, por mbetet vazhdimisht pas Alexa dhe Google në anketat e përdorshmërisë.

Ajo që bëri Apple në edicionin e sivjetëm të WWDC ishte një aplikacion i ri, në vjeshtë, i quajtur “Shortcuts”, i cili përdor “sugjerimet e Siri”, për të krijuar veprime automatike. Për shembull, mund të zgjidhni nga ato të paracaktuara si “Dërgo ETA” ose ato parashikuese për të blerë kafe në mëngjes. Ky funksion bazohet në një aplikacion të blerë nga Apple në 2017, Workflow, të cilin e kishte quajtur si aplikacionin më të mirë në vitin 2015.

Që nga kyçja kryesore, Apple ka vënë një faqe të re duke përdorur veçoritë e iOS12 dhe ka vënë në qendër të vëmendjes dhjetë shtesa të Siri.

Përtej aplikacionit Shortcut, Apple tha gjithashtu se Siri do të kishte më shumë gjuhë në dispozicion për përkthim dhe do të zgjeronte kategoritë që Siri mund të përdorte për të ndihmuar në gjetjen e imazheve në aplikacionin Photos. Krahasuar me atë që tregoi Google në konferencën zhvilluese I / O, këto do të konsideroheshin ndryshime shumë të imta.

Ndoshta  Siri nuk është më një asistent zëri, por vetëm një emër për shkurtesat në iPhone dhe iPad. “Është një pikë shumë e mirë për konsumatorët që të kuptojnë,” thotë ai. “Siri u prezantua si një asistent zëri në vitin 2010, dhe është e vështirë që të riformulohet tani”.