Edhe pse mund të duhet ca kohë që telefonat jo-Pixel të marrin azhurnimin e tyre Android 10, sa i përket Pixel, versioni i fundit i Android do të fillojë të dalë në pajisjet më 3 shtator, sipas raporteve. 

Dy agjentë të Google Support kanë konfirmuar datën e përfundimit, sipas një raporti të fundit, dhe se më 3 shtator, pajisjet Pixel me të vërtetë do të marrin sistemin më të fundit dhe më të madh të operimit nga Google.

Pajisjet që pritet të marrin trajtimin janë Pixel 3, Pixel 3XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 2 dhe Pixel 2 XL. 

Edhe pse telefona të vjetër, origjinalet Pixel dhe Pixel XL raportohet se gjithashtu do të marrin përditësimin në Android 10.

Në rast se e keni humbur, Google kohët e fundit vendosi të ri-reklamojë Android, si markën ashtu edhe emërtimin. 

Android 10 do të jetë sistemi i parë operativ që hedh referencën e ëmbëlsirave dhe thjesht do të referohet si Android 10. /Telegrafi/