Shefi i Tesla dhe një nga njerëzit më të pasur në botë, Elon Musk, së shpejti mund ta gjejë veten në telashe. Gjegjësisht, disa tifozë të veturave të tij elektrike pretendojnë se ata panë minjtë dhe brejtës të tjerë në automjetet e tyre Tesla.

Një rast i tillë i turpshëm ishte nga Sarah Williams, një mjeke amerikan që jeton në New York City në Manhattan dhe udhëton me Tesla çdo ditë për të punuar në Bronx. Ajo e çoi Modelin e saj 3 në sallën zyrtare të Tesla tre vjet më parë pasi kondicioneri i saj u prish.

Brejtësi kafshoi telat dhe shkatërroi klimën

Reklama

“Punëtorët hapën veturën dhe doli të ishte një brejtës”, tha Williams i tronditur. Dëmtuesi me sa duket u gjend në Tesla-n e saj dhe grisi disa tela të brendshëm që ishin të izoluar. Ekspertët pretendojnë se tela të tillë janë më tërheqës për brejtësit.

Reklama

Kur Williams u ankua, kompania refuzoi ta ndihmojë atë dhe gruaja duhej të përballonte vetë koston e riparimit, e cila zgjati më shumë se një muaj, dhe kostoja e vlerësuar shkoi mbi 5,000 dollarë. Pavarësisht premtimeve të përsëritura që automjeti i shtrenjtë do të ishte gati së shpejti, Williams ende nuk mund ta merrte Tesla-n e tij. Ajo pagoi më shumë se 59,000 dollarë.

Reklama

Ky nuk është incidenti i parë i lidhur me Tesla. Ngjarja e dytë vjen nga Blackpool në Britani, ku pronari i ri i Model 3, i njëjtë me Dr. Williams, kishte një përvojë të pakëndshme.

Gjegjësisht, në prill të vitit të kaluar, pas rreth 30 kilometrash, ai arriti para oborrit të tij dhe u kthye prapa. Në atë moment, timoni i tij ra. Edhe ai kishte shumë vonesa me rregullimin e tij, dhe as këtu Tesla nuk dha përgjegjësi. /Telegrafi/

Reklama