LAJMI I FUNDIT:

5 arsye pse duhet t’i konvertoni paratë tuaja në ari, aksione ose kriptovaluta

5 arsye pse duhet t’i konvertoni paratë tuaja në ari, aksione ose kriptovaluta

Menaxhimi i parave është një temë e ndjeshme për të gjithë. Edhe pse shumica ende preferojnë të mbajnë para të gatshme ose të investojnë në pasuri të paluajtshme, veçanërisht tani, këto zgjidhje nuk rekomandohen për ruajtjen e vlerës së kapitalit tuaj.

Për shkak të krizës së Covid19 dhe nevojës për likuiditet, bankat qendrore në botë po “printojnë” para të reja të cilat “i pompojnë” në sistem, duke rezultuar në një rënie të vlerës relative të parave.

Kjo ka sjell edhe panik tek investitorët të cilët “po ju largohen” parave të gatshme duke u drejtuar në diçka që është më rezistente ndaj inflacionit të ardhshëm.

Në këtë drejtim, ari kryeson si një instrument financiar tradicional i mbrojtjes nga inflacioni por tashmë edhe kriptovalutat, të cilat janë gjithashtu një zgjidhje e mundshme.

Por, pse duhet t’i ndiqni metodat moderne për të investuar në instrumente më të sigurta? 

Limit Prime Securities, e specializuar në tregjet globale të kapitalit, rendit 5 arsye pse investitorët po i kthejnë paratë e tyre në këto tre instrumente më të sigurt të kursimit dhe investimit:

1. Zhvlerësimi i parave. Për shkak të “pompimit” të shumtë të pothuajse të gjitha monedhave kryesore në botë, sasia totale e parave do të rritet ndjeshëm, në një vëllim që nuk mund të mbulohet dot nga qeveritë për shkak të rritjes së ngadaltë ekonomike, kështu që rezultati do të jetë një rënie drastike e vlerës së parave në krahasim me pasuritë e tjera.

2. Inflacioni. Inflacioni si pasojë e riprintimit të parave që nuk përkon me zhvillimin ekonomik. Ari dhe kriptovalutat aktualisht kryesojnë garën e instrumenteve financiare për mbrojtje ndaj inflacionit.

3. Deficiti buxhetor. Shumica e ekonomive në botë presin një deficit të madh buxhetor që do të duhet të mbulohet nga para të pompuara, gjë që do të rrisë më tej sasinë totale të kartëmonedhave/

4. Dividendët. Duke blerë aksione të kompanive të mëdha dhe të qëndrueshme, përveç mbrojtjes nga rënia e vlerës së parave, ju gjithashtu fitoni të drejtën e pagesës së dividendit, dmth çdo vit merrni edhe ju një “pjesë të tortës” nga fitimi që kompania u shpërndan aksionarëve.

5. Më fitimprurës sesa investimi në pasuri të paluajtshme. Për shkak të inflacionit të pritur, bankat nuk do të jenë në gjendje të japin kredi afatgjata, gjë e cila do të dëmtojë më shumë tregun e pasurive të patundshme, të cilat mbështeten më së shumti në kreditë afatgjata. Për këtë arsye, konvertimi i parave në pasuri të paluajtshme nuk rekomandohet në këtë kohë.

Këto janë vetëm disa nga arsyet pse duhet të investoni në instrumente më të sigurta megjithatë duhet të merrni parasysh edhe disa faktorë të tjerë. Edhe pse pritet të ndodhë, recesioni nuk ka filluar zyrtarisht, ndaj për këtë arsye nuk jeni ende vonë për t’i kthyer paratë tuaja në kursime më të sigurta ose instrumente investimi.

Shumë investitorë të mëdhenj janë kundër mbajtjes së parave kesh dhe pro investimit në instrumente financiare, të tilla si ari, aksionet ose kriptovalutat. Varet nga ju cilin instrument do të zgjidhni por sikurse Ray Dalio, një investitor me famë botërore ka thënë, edhe ne jemi të mendimit se “Cash is Trash”.

Si të ruani vlerën e parave tuaja?

Sa i përket instrumenteve financiare, është relativisht e lehtë për të investuar në to.

Nëse dëshironi të mbroheni nga rënia e vlerës së pasurive tuaja, duke investuar në instrumentet financiarë që ju dëshironi, mundeni ta bëni këtë, në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe efikase, duke hapur një llogari tregtare me një kompani të licensuar investimesh si Limit Prime Securities.

Kjo kompani e njohur është e rregulluar nga Autoriteti i Tregut të Kapitalit të Malit të Zi dhe përmes platformës së saj ju ofron qasje të drejtpërdrejtë në bursat botërore dhe tregtimin e një sërë instrumenteve financiare nga më tërheqëset.

Nëse dëshironi të filloni të tregtoni tani, ju mund të regjistroheni këtu, ndërsa për më shumë informacion kontaktoni në:

E-mail: info@limitprime.com
Nr. Tel: +382 67 242 076 (Viber & Whatsapp)
Website:
www.limitprime.com/al
Rrjete sociale: Facebook, Instagram, Linkedin

Artikull i sponzorizuar