Ahmeti nuk i ka mbyllur të gjitha dyert, por mbetet i angazhuar në atë se unë të jem mandatat, thotë Naser Ziberi nga BDI për “Utrinski Brifing”.

Ahmeti nuk i ka mbyllur të gjitha dyert, por mbetet i angazhuar që unë të jem mandatar. Kuptohet nuk janë mbyllur të gjitha opsionet, në fakt, produkti i krijimit të një shumice parlamentare është rezultat i negociatave, por argumentet e tij shkojnë në drejtimin që unë të jem kryeministër, nga shkaku se kryetari i shtetit është maqedonas, kryetari i Kuvendit do të ishte maqedonas, shumë barët të funksioneve publike… Ahmeti vlerëson se duhet të largohen të gjitha pengesat etnike, ndërsa kjo do të forcojë kapacitetet e brendshme dhe kjo do të tregoj se shteti funksionon njëjtë për të gjithë”, tha Ziberi, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai shton se për BDI-në është e rëndësishme që të jetë pjesë e qeverisë së ardhshme.

“Për ne është e rëndësishme që të valorizohen përcaktimet tona politike sepse kjo është aspirata jonë. Kemi një marrëveshje zotërinjsh (xhentëlmene) në mes partive Aleanca për Shqiptarët-Alternativa, BDI dhe të tjerët se ai që fiton në votë më tepër, do të pranojë faktin se kanë humbur zgjedhjet dhe se nuk do të pres radhë për mandatin se cila parti të bisedojë për qeverinë e re”, tha Ziberi.

Ziberi thotë se mundësia për marrjen e deputetëve nga e majta për në të djathtë dhe anasjelltas do të ishte shërbimi më i keq që mund ti bëhej shtetit./Telegrafi/