LAJMI I FUNDIT:

VETMI

VETMI
Ilustrim

Nga: Pedro de Miguel
Përkthimi: Bajram Karabolli

Reklama

Ia hoqa një fill të kuq, si një nepërkëz, që kishte në supin e xhaketës. Buzëqeshi, zgjati dorën dhe e mori nga dora ime.

– Faleminderit shumë! – më tha. – Jeni shumë i sjellshëm. Nga ju kemi?

Dhe ia nisëm një bisede zbavitëse, plot dredha dhe gazmore ekzotike, sepse të dy paskëshim udhëtuar e vuajtur shumë. Shpejt u ndava me të, duke i premtuar se do ta takoja, nëse do ta shikoja herë tjetër dhe, nëse do të donte, mund të pinim një kafe e të vazhdonim bisedën.

Nuk di pse e ktheva kokën, pasi bëra nja dy hapa, dhe pashë se, gjithë kujdes, po e vendoste përsëri fillin e kuq mbi supin e xhaketës. Pa dyshim, që të mund të kapte një viktimë tjetër dhe të mbushte kështu, për disa minuta, pusin e thellë të vetmisë së tij.