LAJMI I FUNDIT:

Ushtrim i lehtë i cili forcon eshtrat dhe eliminon dhembjen e shpinës: Nuk kërkon kurrfarë mundimi!

Ushtrim i lehtë i cili forcon eshtrat dhe eliminon dhembjen e shpinës: Nuk kërkon kurrfarë mundimi!

Është aq i lehtë sa që mund ta bëni edhe në 35 gradë, madje mund ta bëjnë edhe njerëzit e moshës së shtyrë.

Reklama

Nëse jeni shumë të zhegitur dhe nuk keni vullnet për stërvitje të rënda, kjo nuk do të thotë që nuk duhet të kujdeseni për trupin dhe shëndetin.

Edhe në temperatura të larta, edhe në moshën e shtyrë, duhet të ushtroni shputat – nëse ato janë të dobëta, trupi kompenson gjithë ato që shputat nuk janë në gjendje t’i bëjnë, transmeton Telegrafi.

Ushtrimi i shputave mund të lehtësojë dhembjen e shpinës, të forcojë eshtrat e këmbëve dhe të forcojë balancën dhe kontrollin e lëvizjeve tuaja.

Mjafton që të ngriheni në gishta dhe t’i lëshoni shputat në dysheme.

Ushtrimet bëni këmbëzbathur, mirëpo kur shputat të forcohen, ushtrimin mund ta bëni në sipërfaqe të pjerrtë kështu që ngritja e thembrës nga dyshemeja do të jetë edhe më e vështirë. /Telegrafi/