Në një hulumtim të bërë në Linkoping University në Suedi, ku morrën pjesë 12 meshkuj dhe 6 femra të shëndetshme, të cilët më pastaj u përshtatën në bazë të moshës dhe gjinisë me 18 persona të tjerë, të cilëve iu dha të konsumojnë të paktën dy shujta në ditë ushqime të shpejta ose fast food në ditë, të mos ecin më shumë se 5000 hapa dhe të mos ndryshojnë ritmin e konsumit të alkoolit.

Qëllimi i studimit ishte të monitorohen ndryshimet në nivelet e ALT (enzimë e mëlçisë), depozitimi i yndyrës në mëlçi, të cilat u analizuan para hulumtimit, dhe pas 4 javësh.

Rezultatet ishin këto: Vullnetarët të cilët konsumuan fast food shtuan peshë mesatarisht nga 67.6kg në 74kg, perimetri i belit u rrit për 7cm mesatarisht, niveli i ALT u rrit nga një mesatare prej 22,1 në 69.3, dhe përmbajtja e yndyrës në qelizat e mëlçisë u rrit nga 1,1% në 2.8%.

Nga ky hulumtim mund të kuptojmë se konsumimi i ushqimeve të shpejta, të cilat edhe pse shumë të shijshme, dinë të jenë shumë të yndyrshme e të pashëndetshme.

Cfarë këshillohet në raste të tilla, një regjim ushqimi të shëndetshëm dhe një detoks i mëlçisë. Benefitet e detoksit të mëlçisë janë të shumta, si përmirësim i qarkullimit të gjakut, energji më e madhe ditore, largim i toksinave nga organizmi, mund të ndihmojë në humbje peshe etj.
Artichoka është një bimë e cila përdoret qysh nga kohët e lashta për detoks të mëlçisë, ndërsa për të gjithë ata që kanë vështirësi ta gjejnë dhe ta konsumojnë, mund ta marrin përmes Liverel, një produkt ideal për detoks dhe shëndet të mëlçisë.

Liverel kombinon mbi 25 lëndë ushqyese ashtu që siguron:

Funksion normal të mëlçisë – duke kombinuar ekstraktin e Artiqokës me Kolinë,  Glutation dhe ekstrakt Grejpfruti.

Mbrojtje të qelizave – me vitamin C, Zink dhe Selen të cilat i mbrojnë qelizat nga stresi oksidativ, së bashku me vitamin D i cili kontribuon në funksionim normal të sistemit imunitar.

Lirim të energjisë – Mëlçia shërben edhe si depo e materieve ushqyese të cilat janë burim i energjisë trupore. Furnizon trupin me Tiaminë (Vit. B1) dhe Folate (Vit. B9) të cilat marrin pjesë në metabolizmin e energjisë.

Rekomandohet tek dëmtimet e mëlçisë nga përdorimi kronik i barërave, përdorimi i ushqimeve të yndyrshme, përdorimi i alkoolit e duhanit, përdorimi i anabolikëve dhe barërave antiinflamatore, por edhe si detoks i mëlçisë.

Më shumë informacione rreth produktit mund t’i gjeni duke KLIKUAR KËTU.