LAJMI I FUNDIT:

Yll Zekaj

26 Artikuj

Juristët: Vettingu, zgjidhja e vetme për të disiplinuar prokurorët

Juristët: Vettingu, zgjidhja e vetme për të disiplinuar prokurorët

Drejtësi
Qytetarët mund t’i padisin institucionet për rrymën që paguan për veriun

Qytetarët mund t’i padisin institucionet për rrymën që paguan për veriun

Energjetika
AGK angazhon avokat për përfaqësimin e gazetarëve

AGK angazhon avokat për përfaqësimin e gazetarëve

Kosovë
Gjykata Komerciale drejt konstituimit, shqetësim për numrin e ulët të gjykatësve

Gjykata Komerciale drejt konstituimit, shqetësim për numrin e ulët të gjykatësve

Drejtësi
Zekaj: Gucati e Haradinaj kishin vepruar pa i ditur kompetencat e Speciales

Zekaj: Gucati e Haradinaj kishin vepruar pa i ditur kompetencat e Speciales

Kosovë
Shoqëria civile kërkon që MD-ja ta bind Komisionin e Venecias se vetëm vettingu e këndell sistemin e drejtësisë

Shoqëria civile kërkon që MD-ja ta bind Komisionin e Venecias se vetëm vettingu e këndell sistemin e drejtësisë

Drejtësi
Zekaj: Në trajtimin e rasteve të vrasjeve ka mungesë të profesionalizimit

Zekaj: Në trajtimin e rasteve të vrasjeve ka mungesë të profesionalizimit

Drejtësi
Padia për gjenocid ndaj Serbisë po vlerësohet si proces i vështirë

Padia për gjenocid ndaj Serbisë po vlerësohet si proces i vështirë

Drejtësi
Zekaj nga IKD: ​ZRRE-ja e obliguar t’i pezullojë tarifat e reja të rrymës, në të kundërtën është vepër penale

Zekaj nga IKD: ​ZRRE-ja e obliguar t’i pezullojë tarifat e reja të rrymës, në të kundërtën është vepër penale

Energjetika
Publikohet raporti “Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve 2020”

Publikohet raporti “Treguesit e nivelit të lirisë së mediave dhe sigurisë së gazetarëve 2020”

Kosovë
Bizneset kërkojnë faljen e gjobave për mosrespetkim të masave kundër COVID-19

Bizneset kërkojnë faljen e gjobave për mosrespetkim të masave kundër COVID-19

Biznes
Zekaj nga IKD tregon se pasuria e kujt mund të konfiskohet me ligjin e ri

Zekaj nga IKD tregon se pasuria e kujt mund të konfiskohet me ligjin e ri

Kosovë
Afati i fundit për të zgjedhur presidentin është 5 prilli

Afati i fundit për të zgjedhur presidentin është 5 prilli

Politikë
IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

IKD: Gjykatësit e Supremes vazhdojnë të marrin shtesa në kundërshtim me ligjin (Infografikë)

Drejtësi
A është i nevojshëm rinumërimi i plotë? KQZ pret Supremen

A është i nevojshëm rinumërimi i plotë? KQZ pret Supremen

Kosovë
Vetëm gjatë vitit 2020, rreth 600 mijë euro pasuri e sekuestruar iu është kthyer përsëri pronarëve

Vetëm gjatë vitit 2020, rreth 600 mijë euro pasuri e sekuestruar iu është kthyer përsëri pronarëve

Kosovë
Njohësit e çështjeve juridike thonë se kryetari i ri i Kuvendit merr pozitën e ushtruesit të detyrës së Presidentit

Njohësit e çështjeve juridike thonë se kryetari i ri i Kuvendit merr pozitën e ushtruesit të detyrës së Presidentit

Kosovë
Gjuha denigruese dhe dhuna në fushatat politike, në kundërshtim me vlerat e garës

Gjuha denigruese dhe dhuna në fushatat politike, në kundërshtim me vlerat e garës

Kosovë
IKD: Kandidatët e pa certifikuar nuk mund të zëvendësohen më, partitë shkojnë në zgjedhje me listat e mbetura

IKD: Kandidatët e pa certifikuar nuk mund të zëvendësohen më, partitë shkojnë në zgjedhje me listat e mbetura

Kosovë
Ligji anti-COVID nuk vlen për politikanët në Kosovë

Ligji anti-COVID nuk vlen për politikanët në Kosovë

Kosovë
IKD: Shpenzimet publike për mbrojtësit e të akuzuarve të Speciales po mbahen fshehtë në mënyrë të kundërligjshme

IKD: Shpenzimet publike për mbrojtësit e të akuzuarve të Speciales po mbahen fshehtë në mënyrë të kundërligjshme

Kosovë
Kosova shkon në zgjedhje pa ndryshuar ligjin elektoral dhe pa ligj për qeveri

Kosova shkon në zgjedhje pa ndryshuar ligjin elektoral dhe pa ligj për qeveri

Kosovë
Data e fundit për zgjedhjen e presidentit, 4 janari apo 5 prilli?

Data e fundit për zgjedhjen e presidentit, 4 janari apo 5 prilli?

Kosovë
Reagime për festën e Vetëvendosjes në Podujevë

Reagime për festën e Vetëvendosjes në Podujevë

Kosovë