LAJMI I FUNDIT:

Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

16 Artikuj

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Analiza
Karakteri politik i drejtshkrimit!

Karakteri politik i drejtshkrimit!

Cult+
Mehmet Elezi: Gjuha shqipe rrezikon të ketë fatin e latinishtes

Mehmet Elezi: Gjuha shqipe rrezikon të ketë fatin e latinishtes

Cult+
Kongresi i Drejtshkrimit i vitit 1972, Kurti: Pati rëndësi gjuhësore dhe politike

Kongresi i Drejtshkrimit i vitit 1972, Kurti: Pati rëndësi gjuhësore dhe politike

Kosovë
“Një komb një gjuhë”, Begaj: Sa më të gjerë kufijtë e gjuhës, aq më të gjerë dimensionet e mendimit

“Një komb një gjuhë”, Begaj: Sa më të gjerë kufijtë e gjuhës, aq më të gjerë dimensionet e mendimit

Shqipëri
50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit, Rama: Trungu i përbashkët që na lidh të gjithëve

50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit, Rama: Trungu i përbashkët që na lidh të gjithëve

Shqipëri
Debati për standardin e vitit 1972 vazhdon, por fshihen ende disa hollësi

Debati për standardin e vitit 1972 vazhdon, por fshihen ende disa hollësi

Analiza
Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Analiza
Një komb – një gjuhë letrare kombëtare

Një komb – një gjuhë letrare kombëtare

Cult+
Gabimet tona gjuhësore

Gabimet tona gjuhësore

Cult+
Gjuha shqipe e vështirë?!

Gjuha shqipe e vështirë?!

Cult+
Reflektim për logjikën dezintegruese brenda nesh

Reflektim për logjikën dezintegruese brenda nesh

Cult+
Camaj: Enver Hoxha, në vend të gjuhës e imponoi dialektin e vet

Camaj: Enver Hoxha, në vend të gjuhës e imponoi dialektin e vet

Cult+
Standardi gjuhësor ndodhet në udhëkryq

Standardi gjuhësor ndodhet në udhëkryq

Analiza
Gjuha letrare s’është çështje vetëm e gjuhëtarëve

Gjuha letrare s’është çështje vetëm e gjuhëtarëve

Cult+
47 vite nga Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

47 vite nga Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Kosovë