LAJMI I FUNDIT:

Granit Zela

34 Artikuj

“Errësirë në mesditë” e Artur Kestlërit

“Errësirë në mesditë” e Artur Kestlërit

Analiza
Eseisti George Orwell

Eseisti George Orwell

Analiza
Pengimi i letërsisë

Pengimi i letërsisë

Fjala+
Disa mendime për një zhabë të zakonshme

Disa mendime për një zhabë të zakonshme

Fjala+
Ti dhe bomba atomike

Ti dhe bomba atomike

Fakte
Si shfrytëzohet një komb

Si shfrytëzohet një komb

Histori
Propaganda dhe fjalimi popullor

Propaganda dhe fjalimi popullor

Fakte
Kur shkrimtarëve të famshëm u dështon promovimi i librave

Kur shkrimtarëve të famshëm u dështon promovimi i librave

Cult+
Për asnjë temë nuk është e lehtë të shkruhet më

Për asnjë temë nuk është e lehtë të shkruhet më

Fjala+
Politika dhe gjuha angleze

Politika dhe gjuha angleze

Analiza
Pavarësia e shkrimtarëve

Pavarësia e shkrimtarëve

Fjala+
Marrëzia e njerëzve vjen nga përgjigjet që kanë për çdo gjë

Marrëzia e njerëzve vjen nga përgjigjet që kanë për çdo gjë

Fjala+
Pse macet i duan libraritë?

Pse macet i duan libraritë?

Cult+
Refleksione për shkrimin

Refleksione për shkrimin

Analiza
William Faulkner dhe letërsia që shkruaj

William Faulkner dhe letërsia që shkruaj

Analiza
Shkrimtarët që përballen me rrezikun

Shkrimtarët që përballen me rrezikun

Fjala+
Çmimet kombëtare për Letërsi në Shqipëri, për vitin 2020

Çmimet kombëtare për Letërsi në Shqipëri, për vitin 2020

Cult+
Procesi krijues

Procesi krijues

Analiza
Lutja e luftës

Lutja e luftës

Fjala+
Kandidat për president

Kandidat për president

Fjala+
Përgjegjësia e artistit

Përgjegjësia e artistit

Analiza
Disa mendime për humorin

Disa mendime për humorin

Fjala+
Kadare dhe “Tri këngë zie për Kosovën”: Rrënja e pavdekshme e problemit që mundon Ballkanin

Kadare dhe “Tri këngë zie për Kosovën”: Rrënja e pavdekshme e problemit që mundon Ballkanin

Libri
Kadare është si Balzaku

Kadare është si Balzaku

Cult+