Humbja e përhershme e flokëve mund t’i bëjë njerëzit të ndihen të mërzitur, por ka një sërë ilaçesh natyrale që kanë treguar rezultate premtuese në stimulimin e rritjes së flokëve.

Reklama

Vitamina E, për shembull, e cila ndihmon në ruajtjen e lëkurës, syve të shëndetshëm dhe forcimin e mbrojtjes natyrore të trupit kundër sëmundjeve dhe infeksioneve, është treguar se përmirëson rënien e flokëve.

Një studim i publikuar në Pub Med.gov zbuloi se rritja e flokëve mund të ndihmohet duke marrë një suplement të vitaminës E.

Ai thotë: “Pacientët me alopeci në përgjithësi shfaqin nivele më të ulëta të antioksidantëve në zonën e kokës së tyre, si dhe një indeks më të lartë të peroksidimit të lipideve”.

Reklama

Ai shpjegon: “Tokotrienolet i përkasin familjes së vitaminës E dhe njihen si antioksidantë të fuqishëm. Prandaj, u krye një studim për të hetuar efektin e plotësimit të tokotrienolit në rritjen e flokëve te vullnetarët që vuajnë nga rënia e flokëve”.

Reklama

Në studim, 21 vullnetarë u caktuan rastësisht për të marrë nga goja 100 mg tokotrienol të përzier në ditë, ndërsa 17 vullnetarë u caktuan të merrnin kapsula placebo nga goja.

Vullnetarët u monitoruan për numrin e qimeve në një zonë të paracaktuar të kokës. Studimi zbuloi se numri i qimeve të vullnetarëve në grupin e suplementeve të tokotrienolit “u rrit ndjeshëm” në krahasim me grupin placebo. Studimi thotë: “Si përfundim, ky test tregoi se plotësimi me kapsula tokotrienol rrit numrin e flokëve te vullnetarët që vuajnë nga rënia e flokëve në krahasim me grupin placebo. /Telegrafi/