LAJMI I FUNDIT:

Studimi konstaton se kontrollojmë telefonin 52 herë në ditë

Studimi konstaton se kontrollojmë telefonin 52 herë në ditë

Sa shpesh e gjeni veten duke kontrolluar telefonin tuaj? Në kohën e telefonave tradicional, shanset janë që ne vetëm kontrollonim telefonat tanë kur merrnim një mesazh ose telefonatë, por me telefonat e mençur tanë të lidhur me botën, ne kontrollojmë telefonat tanë kur marrim komente të reja, lajme, video, mesazhe, email, dhe më shumë.

Reklama

Në fakt, sipas një studimi të kohëve të fundit të kryer nga Deloitte për Verifikimin Global të Konsumatorit 2018, u konstatua se mesatarisht, amerikanët kontrollojnë telefonat e tyre të paktën 52 herë në ditë. Kjo gjithashtu paraqet një rritje nga viti i kaluar, ku u raportua se mesatarja e kontrollimit të telefonit ishte vetëm 47 herë në ditë.

Sipas Kevin Westcott, nënkryetar dhe drejtues i sektorit të telekomunikimeve amerikane Deloitte, “Sondazhi i këtij viti me të vërtetë zhvillon storien e telefonit si qendra e vërtetë e jetës sonë, brenda dhe jashtë shtëpisë.

Telefoni i zgjuar mbetet pajisja kryesore për konsumatorët, duke u mundësuar atyre të bëjnë gjithçka që dëshirojnë: të komunikojnë, të punojnë, të shoqërohen, të argëtohen, të ushtrojnë ose të kujdesen për gjërat në shtëpi. ”

Është interesant fakti se ka pasur një rritje të numrit të njerëzve që kërkojnë të zvogëlojnë përdorimin e telefonit, duke sugjeruar se, ndërsa ne mund të përdorim më shumë telefonat tanë, ne të gjithë jemi të vetëdijshëm se kjo mund të mos jetë domosdoshmërisht e mirë për ne. /Telegrafi/