Ministri i Brendshëm, Oliver Spasovski dhe ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në takimin e sotëm me Shoqatën e taksistëve e njoftoi opinioni me propozim ndryshimet ligjore të cilat po përgatiten të hynë në procedurat e Kuvendit që kanë të bëjnë me komunikacionin dhe ekologjinë, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Para se të japë një shpjegim të shkurtër të risive më të rëndësishme që sjellin ndryshimet e propozuara dua të theksoj se këto janë kryesisht si rezultat i kërkesave dhe nevojave të qytetarëve. Domethënë, ne të gjithë jemi të vetëdijshëm se trafiku sidomos në kryeqytet për vëllimin e saj është në një nga shkaqet e ndotjes së ajrit, Kështu që me ndryshimet që duam të prezantoj në pjesën e Ligjit për vetura, masa më e madhe ka të bëjë me një hap cilësor në funksion të parandalimit të ndotjes se ajrit.

Spasovski shtoi se nga fillimi i vitit të ardhshëm, planifikohet që afishet që jepen gjatë regjistrimit të veturave, më nuk do të jepen, domethënë do të jenë jashtë përdorimit.

Në pjesën e ndryshimeve, Spasovski theksoi gjithashtu se ata respektuan kërkesat e shoqatave të taksive, kryesisht në lidhje me futjen e të ashtuquajturës “targat e verdha, me të cilat në anën tjetër do të identifikojnë më mirë taksistët ligjore në lidhje me të ashtuquajturat “taksistët ilegal”./Telegrafi/