Në mesin e shumë përparësive që i sjellë iOS 13, është edhe një shumë i rrëndësishëm, që ka të bëjë me baterinë e telefonave iPhone, për një periudhë shumë më të gjatë.

Cult of Mc raporton se ky opsion që njihet si “Optimizimi i mbushjes së baterisë” do të punojë edhe në mbrojtjen e baterisë duke mos e mbushur më shumë se 80 për qind, vetëm nëse është e nevojshme, transmeton Telegrafi.

Detajet lidhur me formën se si punon, nuk janë bërë të ditura, ndërsa Apple ka provuar edhe më parë, të bëjë diçka që bateria të mos mbushet deri në maksimum.

Manuali i iPhone X, tregon se bateria e këtij telefoni mbushet vetëm deri në 88 për qind, që pjesa tjetër të mbetet e zbrazët. Të njëjtën formë e përdorë edhe Tesla, duke ndaluar mbushjen e baterisë deri në fund.

Raportohet se mbushja e baterisë në tërësi dhe pastaj shfrytëzimi dhe zbrazja deri në zero, është shumë e keqe dhe ndikon në një kohë më të largët. /Telegrafi/