Gjendja jashtëzakonisht e zakonshme nuk lidhet me asnjë faktor rreziku të parandalueshëm, kështu që nëse jeni burrë, rrezikoni të prekeni nga kanceri i prostatës .

Reklama

Nëse prekeni nga sëmundja, dhimbja mund të rrezatojë nga vende të papritura. Fondacioni Pa Kancer i Prostatës shpjegoi: “Nëse keni simptoma, është një shenjë e mundshme e kancerit më të përparuar”.

Nëse dikush përjeton dhimbje në ijë, shpinë ose në pjesën e sipërme të këmbëve, këshillohet që ta kontrollohet nga mjeku i përgjithshëm, shkruan Express.co.uk.

Shenja të tjera paralajmëruese të kancerit të prostatës mund të përfshijnë shqetësime gjatë urinimit dhe / ose vështirësi në marrjen e ereksionit. Mund të ketë probleme urinare, të tilla si një rrjedhë e dobët e urinës, ose hezitim për të filluar urinimin. Njerëzit me kancer të prostatës mund të zbulojnë se kur urinojnë, nuk është një rrjedhë e qëndrueshme; në vend të kësaj, ajo ndalet dhe fillon.

Reklama
Reklama

“Shumë burra me kancer të prostatës nuk kanë asnjë simptomë në lidhje me kancerin e tyre”, paralajmëroi Fondacioni pa Kancer i Prostatës. Fatmirësisht, në shumicën e rasteve, sëmundja po rritet ngadalë, që do të thotë se rritja jonormale e qelizave ka më pak të ngjarë të përhapet në pjesë të tjera të trupit.

Sidoqoftë, çdokush që përjeton ndonjë nga simptomat e përshkruara më lart, është më mirë të vizitojë mjekun e tij të përgjithshëm. /Telegrafi/