Shumë njerëz ëndërrojnë të zgjohen dhe të kenë famë dhe pasuri. Tani ajo ëndërr ka filluar të duket shumë reale.

Qindra përdorues të TikTok kanë filluar të transmetojnë video prej tyre gjatë natës ndërsa ata flenë. Brian Hector, 18-vjeç, e bëri atë javën e kaluar. Mijëra njerëz e shikuan atë. Disa madje e pëlqyen këtë veprim të tij.

“U zgjova të nesërmen në mëngjes, mbarova transmetimin direkt dhe shkova t’i them mamasë time: ‘Mami, me të vërtetë bëra para vetëm duke fjetur”, tha Hector, i cili ka më shumë se 347,000 ndjekës në TikTok, transmeton Telegrafi.

Nëpërmjet tiparit të transmetimit të drejtpërdrejtë të TikTok, shikuesit mund të dhurojnë “monedha” dixhitale që mund të këmbehen në para. Sipas Hektorit, në transmetimin e parë, ku e regjistroi veten duke fjetur, ai mori rreth 10 dollarë monedha … ai nuk u bë i pasur menjëherë, por ai kishte më shumë sesa fitonte zakonisht kur flinte (0 dollarë).

Edhe pse është një trend i kohëve të fundit në TikTok, gjumi para kamerave nuk është saktësisht një koncept i ri. Në vitin 2015, shumë adoleshentë filluan kështu ndërsa ata flinin në platformën YouNow, të etiketuar #SleepingSquad.

Para se të transmetoni drejtpërdrejt, gjëja më e zakonshme është që përdoruesit e TikTok që transmetohen në gjumë krijojnë një video promovuese që ata publikojnë në kanalet e tyre, ku ata shpallin ngjarjen në të cilën do të regjistrohen atë natë. Kur është koha për të shkuar në shtrat, ata vendosin telefonat e tyre afër shtratit, futen nën jorgan dhe shtypin butonin për të transmetuar drejtpërdrejt.

“Kam parë që shumë njerëz e bëjnë atë”, tha Hector. “Herën e parë kur e pashë me të vërtetë, mendova se ishte gjëja më e çuditshme në botë, por edhe më e pabesueshmja”. /Telegrafi/