LAJMI I FUNDIT:

Si funksionon një motor me djegie të brendshme?

Si funksionon një motor me djegie të brendshme?

Të gjithë e dimë se çfarë është, por si funksionon?

Reklama

Në këtë tekst, ne do të merremi me vetëm atë, se si funksionon një motor me djegie të brendshme.

Motorët me djegie të brendshme kanë për detyrë të shndërrojnë energjinë e mundshme kimike (karburantin) në energji mekanike të lëvizjes së pjesëve në lëvizje të motorëve, pistonave ose turbinave, transmeton Telegrafi.

Makinat mund të përdorin naftë, benzinë ​​ose gaz si lëndë djegëse.

Gjatë operimit, pistoni në cilindër lëviz nga pika më e largët në pikën më të afërt dhe funksionimi i tij përbëhet nga katër goditje: Marrja, kompresimi, djegia dhe shkarkimi. /Telegrafi/