0Shares

Edhe pse për shumicën vera është stina e preferuar e vitit, shumëkush mund të kënaqet edhe me ardhjen e ditëve të ftohta vjeshtore. Mirëpo, temperaturat e ulëta nuk sjellin vetëm freski, por edhe rrezik nga grumbullimi i kilogramëve. Për t’ju ndihmuar në luftën kundër trashësisë, ju sjellim disa shprehi të cilat duhet t’i eliminoni.

Ushqimi i rëndë
Koha e freskët padyshim që e shton apetitin, ndërsa me ardhjen e vjeshtës na shtohet edhe dëshira për llojet e ushqimit, të cilët i kemi shmangur për shkak të nxehtësisë. Gjellët, pitet dhe tortat, janë vetëm disa nga ushqimet vjeshtore që mund të na shtojnë pakëz kilogramë.

Zgjidhja: Nuk ka arsye pse të mos i shijoni ushqimet e këtij sezoni, megjithatë duhet pasur kufi. Zvogëloni porcionet, ndërsa sa u përket desertëve nëse i bëni vetë, le të jenë pakëz më të lehtë dhe me më pak sheqer.

Zvogëlim i aktivitetit
Është normale që gjatë verës jemi më aktivë, sepse kohën e nxehtë e kalojmë jashtë shtëpisë. Shumëkush kohën e nxehtë e ka shfrytëzuar për të shëtitur, duke vozitur biçikletën, duke vrapuar…, ndërsa me ardhjen e pikave të para të shiut, aktivitetet e tilla reduktohen, gjë që mund të sjellë deri te shtimi në peshë.

Zgjidhja: Mos i anashkaloni aktivitetet fizike, por realizoni ato në ambient të mbyllur. Nëse keni pajisje shtëpiake për ushtrime, shfrytëzojini, ose bëhuni vizitorë të rregullt të qendrave të fituesit.

Koha e ftohtë- oreksi i shtuar
Është shumë e vërtetë se kur moti është i ftohtë na shtohet apetiti, i cili rritet në mënyrë proporcionale me rënien e temperaturave. Kjo ndodh pasi ushqimi është karburant për organizmin dhe nxit urinë, sepse në këtë mënyrë na ngroh.

Zgjidhja: Mos lejoni që të keni të ftohtë, vishuni mirë. Ndërsa sa i përket ushqimit, gjatë kohës në mes të vakteve për energji shtesë bëni një përzierje të shëndetshme të rrushit, arrave, bajameve dhe produkteve të ngjashme arrore.

Teshat i mbulojnë të metat
Është dëshmuar se femrat gjatë verës i kushtojnë më shumë rëndësi trupit të tyre duke u munduar që të duken sa më mirë që mundet. Mirëpo, me ardhjen e vjeshtës, fillojmë të veshim rroba, të cilat mbulojnë thuajse gjithçka, prandaj nuk shqetësohemi më për celulitin, barkun apo problemet tjera të femrave që gjatë verës u pengojnë.

Zgjidhja: Secili nga ne kur shikohet në pasqyrë pa rroba, gjithmonë gjen diçka të cilën do të dëshironte ta ndryshojë. Mos e pritni sezonin e ardhshëm veror për ta bërë këtë, por filloni menjëherë me hapa të vegjël por të sigurt për ta arritur qëllimin e caktuar.

/Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)