Edhe dritaret mund të jenë të zgjuara: Në panairin “fensterbau frontale” në Nuremberg, specialisti i polimerit në REHAU paraqet realitetin dhe vizionin e dritareve të rrjetëzuara dhe inteligjente. Me zgjidhjet materiale dhe sistemore, kompania ka syrin e saj në mënyrë të vendosur në kërkesat e përdoruesve të fundit dhe me risitë e saj, vendos standarde të reja për funksionalitetin dhe dizajnin e dritareve moderne.

ERLANGEN – Cilat karakteristika dhe aplikime janë tashmë të mundshme sot – dhe cila duhet të jetë e mundur nesër? Këto pyetje janë fokusi i paraqitjes së drejtë në Panair të specialistit të polimerit REHAU, nën moton ” The REHAU View ” nga 21 deri më 24 Mars 2018 në Nurenberg. “Me rastin e 30 vjetorit të panairit ” FENSTERBAU Frontale” tregojmë dallimet e vetive të dritareve aktuale dhe ato në të ardhmen, shpjegon Carsten Heuer, që nga Qershori i vitit 2017, Udheheqës në REHAU Fushës së Windows-Solutions dhe anëtar i Bordit Ekzekutiv të Grupit. Në 860 metra katror, ​​kompania ju fton në Stenden Ekspozuese të Panairit në vendin (Hall 4A-123) për të njoh nga afër menjëherë një imazh, si dhe efektin estetik të dritares së tij. “Familjarët apo të punësuarit: Në ekspozitë REHAU qëndrojnë vizitorët nga fushat më të rëndësishme të jetës”, njoftoi Carsten Heuer. Dhe ata mund të përjetojnë direkt, gamën e inovacioneve që hapin pretendimin ‘Smartify’ të industrisë së dritareve.

Sistemet e dritareve komunikojnë
Një dritare që gjithashtu ventilon në mënyrë të mbyllur dhe njëkohësisht minimizon humbjet e nxehtësisë dhe shkarkimet e zhurmës: Për këtë kombinim novator tërhoqi një juri fundit të sistemit të ventilimit REHAU GENEO Inovent me çmimin “Plus X” në kategoritë e “Innovation, High Quality“, funksionalitetin dhe ekologjinë e bazuar në këtë shembull, specialisti i polimerit në panairin “Fronsterbau Frontale” demonstron se si ai integron dritaret në një sistem të rrjetëzuar. Me ventilimin manual GENEO INOVENT tashmë është bërë e tepërt. Fazat e ventilimit tani mund të kontrollohen nga qendra dhe të përputhen më mirë me kërkesat individuale. Falë sensorëve të integruar që matin, për shembull, lagështia e dhomës ose përmbajtja e CO2 e ajrit, GENEO INOVENT vendos në mënyrë të pavarur kur dhe me çfarë intensiteti do të përdoret sistemi i ventilimit të tij.

Mund të aplikohet në të ardhmen të kontrollohen drejtpërsëdrejti përmes dritares si një ekran me prekje? Për herë të parë, REHAU paraqet një qasje të kësaj teknologjie për shekullin 21 në panairin “Fronsterbau Frontale”. Dritarja e së ardhmes integron privatësinë digjitale dhe mbrojtjen e diellit në panelin e qelqit, i cili mund të rregullohet jo vetëm nëpërmjet një elementi kontrolli në kornizën e dritares, por gjithashtu drejtpërdrejt nëpërmjet një elementi prekës në dritaren ose nëpërmjet një aplikacioni nga distanca. Një tjetër shtesë inteligjente, është sistemi i ri alarmues i dritareve REHAU Smart Guard për të penguar vjedhësve para një intervenim të mundshëm mekanik mbi disa nivele përshkallëzimit dhe gjatë ndërhyrjes me dhunë përshembull mbylljen e automatike të Roletneve ose të bërit një telefonatë urgjente. Masat konkrete munden të diskutohen në mënyrë individuale.

Funksionaliteti dhe estetika
“Materiali me performancë të lartë është baza vendimtare për zgjidhjet e përgjithshme në të ardhmen në industrinë e dritareve”, thekson Carsten Heuer. Për shembull, profilet e dritareve të bëra nga materiali i përbërë nga fibra RAU-FIPRO nuk janë mbështetur në përforcimin e çelikut për një dekadë. Zhvillimi aktual i RAU-FIPRO bën profilet e dritareve përsëri të ngrohta, me formë dhe të qëndrueshme, si dhe ju lejon atyre të mbajnë një peshë më të madhe në Krahë, në mënyrë që dritaret e mëdha të përputhen me dëshirat e klientëve dhe arkitektëve, që në fund ato të jenë të përshtatshme për tu përdorur.

Opsionet shtesë për madhësinë e dritareve janë ndër elementët e projektimit arkitektonik të ofruar nga REHAU tek klientët dhe partnerët e saj. Specialisti i polimerit i kushton një rëndësi të veçantë, një gamë të gjerë opsionesh, për dizajnin individual të dhomës dhe fasadës. Design Seria KLEIDO FOIL, metalike, druri dhe Uni – Decort për dritare dhe dyer, pastaj e plotëson REHAU nga një ngjyrë, në ato ngjyra që janë në trend, po ashtu edhe optika qelqi KALEIDO VISION. Këtu pllaka e qelqit RAUVISIO kristal përdor të njëjtin material rezistues ndaj gërvishtjeve dhe lehtë për t’u pastruar. Materiali i perdorur si në sipërfaqet e mobiljeve moderne. Dritaret REHAU mund të integrohen në mënyrë harmonike në koncepte të ndryshme të jetesës dhe ngjyrave në këtë mënyrë. “Me të gjitha ofertat tona, për shembull, edhe në fushën e informacionit Ndërtimi Modelimi ‘, ne kemi bërë misionin tonë për të lehtësuar punën e projektuesve dhe arkitektëve,” tha Carsten Heuer. “Në të njëjtën kohë, gjithmonë mbajmë parasysh nevojat dhe kërkesat e partnerëve tanë dhe konsumatorëve të fundit”.

REHAU ofron zgjidhje të orientuara drejt së ardhmes dhe holistike për ndërtim dhe modernizim të qëndrueshëm. Fokusi është në tema të tilla si ndërtimi me efikasitet energjetik, përdorimi i energjive të rinovueshme dhe menaxhimi i ujit. Në fushën e dritareve, teknologjisë së ndërtimit dhe inxhinierisë civile, REHAU është një partner i fuqishëm për klientët e tij me zgjidhje të sofistikuara të sistemit dhe oferta të përgjithshme shërbimesh. Me rreth 20,000 punonjës në më shumë se 170 vende, biznese të pavarura familjare kërkojnë afrimin në treg dhe klientët e tij në mbarë botën.