Ministria e Shëndetësisë njofton se nga 4.072 testime janë regjistruar 554 raste të reja me coronavirus.

Prej rasteve të reja 309 janë në Shkup, Kumnaovë 44, Veles dhe Prilep 20, Manastir dhe Kavadar 17, Koçani 16, Kërçova 11, Ohër 10, Kriva Pallankë 9, Gjevgjeli dhe Resnjë 6, Strumicë dhe Shtip 5, Negotinë, Sveti Nikoloe, Radovish dhe Kratovë 4, Gostivar, Strugë, Vinicë, Vallandovë dhe Demir Hisar 3, DIbër Berovë, Dellçevë dhe Probishtip 2, dhe nga 1 në Bogdanci, Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenica.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 891 të shëruar dhe 17 të tjerë kanë humbur jetën. Prej pacientëve të vdekur, 10 janë nga Shkupi, 2 nga Prilepi dhe nga një në Kumanovë, Strumicë, Kërçovë, Koçani dhe Demir Hisari.

Që nga fillimi i pandemisë ka pasur 187.622 raste me coronavirus, ndërsa prej tyre 168.700 janë pacientë të shëruar dhe 6.489 kanë humbur jetën. Numri i rasteve aktive është 12.433./Telegrafi/