Kur në Japoni u prezantua muzika Reggae, në këtë stil kishte diçka që u fliste njerëzve, sidomos në qytetin e Osakas.

Interesimi i japonezëve me trendin e ri Reggae nisi kur Bob Marley dhe grupi i tij The Wailers bëri një turne në Japoni në vitin 1979. Me kohën, muzika e Xhamajkës ndikoi në rrjedhat muzikore të shtetit të zhvilluar të Azisë. Sot mendohet se janë 300 grupe që bëjnë muzikë Reggae në Japoni.

Por, pos skenës muzikore, kjo muzikë ka pasë ndikim edhe në ushqim, vallëzim, ndërsa disa adoptuar edhe stilin e jetesës dhe filozofinë Rasta.

Dokumentarin e BBC-së për këtë fenomen, mund ta shikoni: KËTU. /Telegrafi/