Një tufë e madhe zogjsh që migrojnë nuk është asgjë e pazakontë – ata mund të fluturojnë mijëra milje të pavërejtur.

Por në një ngjarje të rrallë të hënën, radari i Shërbimit Kombëtar të Motit të SHBA-së thuhet se ka kapur zogj që migronin nga Amerika e Jugut mbi Florida.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kanë qenë kushtet atmosferike që shkaktuan që sistemet të zbulonin zogjtë, të cilëve u duheshin orë të tëra për të fluturuar mbi stacionin Key West.

Një GIF i prodhuar nga Shërbimi i motit tregon zogjtë që shpërngulen në të gjelbër dhe të verdhë dhe shiu i përshkruar me ngjyrë blu.

Ndryshe, miliona zogj bëjnë udhëtime të vështira mijëra milje çdo vit për të migruar sipas stinëve, për të mbarështuar dhe për të kërkuar furnizime ushqimore. /Telegrafi/