Lëshimi i “tingujve” gjatë marrëdhënies intime i ka ndodhur pothuajse çdo gruaja, e dini çfarë do të thotë kjo?

Ndodh gjatë marrëdhënieve intime dhe që mund të shqetësojë shumë femra. Shumë njerëz menduan nëse kjo është normale dhe pse ndodh, e thonë gjinekologët.

Gjatë marrëdhënies, kanali vaginal, i cili duket si një zorrë e rrafshuar, mbushet me ajër dhe qëndron aty. Kanali vagjinal është sikur një gyp i sheshtë dhe me rastin e marrëdhënies mbushet me një sasi më të vogël apo më të madhe ajri, i cili qëndron brenda saj, sepse nuk ka nga të shkojë, derisa zgjat marrëdhënia.

Reklama

Ky fenomen është diç që tërësisht natyrshëm ndodh dhe i ndodh pothuajse çdo gruaje, transmeton Telegrafi.

Disa gra përballen me këtë fenomen me rastin e praktikumit të aktiviteteve të ndryshme fizike, por me atë rast është mirë t’i kushtoni kujdes shëndetit të muskujve të fundit të komblikut, në mënyrë që të siguroheni që çdo gjë është në rregull dhe që nuk është dobësim i tyre.

Reklama

Ja çfarë janë ata:

▪ Bakteret në vagjinën tuaj prodhojnë alkool kur hani karbohidrate komplekse (p.sh. bukë me drithëra të plota). Alkooli është mjet natyral për dezinfektim dhe sa më shumë që ka, edhe rezistenca e vagjinës ndaj infeksioneve është më e mirë.

Reklama

▪ Ashtu siç zmadhohet penisi në ereksion, po ashtu zmadhohet edhe vagina. Sa më gjatë të jetë, aq më e mirë është kënaqësia intime. Se sa do të mund të zgjatet, varet nga ajo se sa mund të lirohen muskujt e fundit të komblikut.

▪ pH-ja e vagjinës (aciditeti) është e ngjashme si edhe pH e verës (rreth 4). Sa më i dobët të jetë aciditeti, aq më e dobët do të jetë aftësia e vagjinës që të mbrohet nga infeksionet, po ashtu edhe vera me përqindje më të ulët të alkoolit është më e dobët.

Reklama

Kjo është arsyeja pse për higjienë nuk duhet të përdorni asgjë tjetër përveç ujit dhe nuk duhet të fusni asgjë të pistë në vagjinë, qofshin penis i ndotur, gishta apo sende. Sapunët dhe papastërtitë reduktojnë aciditetin e vagjinës. /Telegrafi/