Një incident i rrezikshëm ndodhi pak ditë më parë në ishujt e kontestuar mes Greqisë dhe Turqisë. Një anije turke goditi anijen greke teksa të dyja ishin duke patrulluar.

Anija greke pësoi vetëm dëme materiale, ndërsa çështja u raportua deri në NATO duke tensionuar mjaft situatën mes dy shteteve.

Sëfundmi kanë dalë pamjet e kësaj përplasjeje në det ku duket se nga e majta e anijes greke vjen anija turke dhe gjatë ndryshimit të kursit e ka goditur në fund.