Në një rast të tmerrshëm të “vrasjes së nderit”, një burrë në Pakistan dyshohet se dogji të gjallë shtatë anëtarë të familjes së tij, përfshirë dy vajzat e tij dhe katër nipërit e mbesat, sepse njëra prej vajzave u martua kundër dëshirës së tij.

Sipas një raporti të mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Manzoor Hussain i vuri flakën një shtëpie në rrethin Muzaffargarh të provincës Punjab të Pakistanit, ku jetonin vajzat e tij Fauzia Bibi dhe Khurshid Mai me familjet e tyre.

Bibi, djali i saj i mitur, Mai dhe burri i saj dhe katër fëmijët e tyre të mitur vdiqën në zjarr.

Reklama

Burri i Bibit, Mehboob Ahmad, i vetmi i mbijetuar nga sulmi me zjarrvënie, paraqiti një ankesë policie kundër vjehrrit Manzoor Hussain dhe djalit të tij Sabir Hussain.

Reklama

“Unë isha diku për biznes. Kur u ktheva dhe isha pranë shtëpisë sime, e pashë atë në flakë. Dy burra, Manzoor Hussain dhe Sabir Hussain, u panë duke ikur nga vendi”, ka rrëfyer Mehboob Ahmad në polici.

Policia ka nisur një kërkim për dy të akuzuarit.

“Incidenti është rezultat i konfliktit midis dy familjeve mbi martesën e dashurisë”, i tha polici Abdul Majeed, Reuters, përcjell Telegrafi.

Në deklaratën e tij në polici, Mehboob Ahmad tha se ai dhe Bibi kishin një martesë dashurie në vitin 2020.

Reklama

Kjo kishte shkaktuar zemërimin e Manzoor Hussain, pasi ai ishte kundër bashkimit. Ai e përshkroi sulmin në të cilin gruaja dhe fëmija i tij u vranë si një “vrasje nderi”.

Pakistani regjistron rreth 1.000 raste të vrasjeve me motive të tilla çdo vit, sipas Human Rights Watch. /Telegrafi/

Reklama