Ëmbëlsirë freskuese me më së paku kalori

Përbërësit:

– 2 kivi;
– 1 banane;
– disa mjedra;
– 1 lugë e vogël mjaltë;
– 3 herë nga 10 deri në 20 ml ujë.

Përgatitja:

Një kivi qëroni dhe tundni bashkë me 20 litra ujë dhe mjaltë. Kivin tjetër priteni në rrathë dhe radhiteni në një gotë plastike.

Shtoni tretjen të cilën e keni tundur në mes dhe vendosni një shkopth druri.

Futeni në frigorifer me ngrirje të thellë dhe akullorja e parë është e gatshme!

Akullore me mjedra dhe banane përgatisni në të njëjtën mënyrë, vetëm që në to nuk shtoni mjaltë.

Akulloret janë gati për ngrënie kur të forcohen në frigorifer me ngrirje të thellë.

Shijojini, – transmeton Telegrafi.