Për këtë fajin e ka një hormon

Reklama

Një numër i madh i femrave kanë pranuar se preferojnë meshkujt me bark dhe arsyeja e çuditshme për këtë është se meshkujt me bark më të madh konsiderohen se kanë shumë para. Megjithatë, një studim zbuloi se nuk bëhet fjalë vetëm për këtë.

Hulumtuesit e Universitetit Erciyes në Turqi kanë zbuluar lidhjen midis peshës dhe qëndrueshmërisë nën çarçafë.

Rezultatet e hulumtimit thonë se meshkujt me bark të madh kanë më shumë gjasa të kenë nivele më të larta të hormonit seksual femëror estradiol, i cili vonon orgazmën e tyre, transmeton Telegrafi.

Për nevojat e studimit shkencëtarët kanë analizuar 200 meshkuj dhe kanë krahasuar indeksin e tyre të masës trupore (BMI) me performancën e tyre seksuale.

Reklama
Reklama

Kanë zbuluar që burrat obezë me stomak më të madh dhe me BMI më të lartë mesatarisht kanë qëndruar 7,3 minuta në krevat.

pexels

Kur është fjala për burrat me trup atleti, ata kanë bërë dashuri dy minuta, ndërsa një numër i dukshëm i tyre kanë vuajtur nga ejakulimi i parakohshëm

– Me rritjen e BMI-së, numri i personave në grupin me ejakulim të parakohshëm zvogëlohej – përfunduan studiuesit. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet ta lëshoni veten për të qenë më të qëndrueshëm në shtrat.

Mbipesha, e cila përkufizohet klinikisht si BMI prej 26.4 e lart për meshkujt, mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore, disa prej të cilave ndikojnë në dëshirën seksuale dhe madje edhe rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale. /Telegrafi/

Reklama