LAJMI I FUNDIT:

Një enigmë matematikore me dy zgjidhje? Provoni të arrini përgjigjen përfundimtare

Një enigmë matematikore me dy zgjidhje? Provoni të arrini përgjigjen përfundimtare

Në rrjete sociale, nuk mund të bien dakord për atë që është e drejtë

Enigmat janë një mënyrë e shkëlqyer për të ushtruar qarqet e trurit tuaj, veçanërisht për t’u bërë pak më aktiv rreth numrave, nëse matematika nuk është pika juaj e fortë. Domethënë, në këtë ekuacion shumë interesant ka – dy zgjidhje.


Ju takon juve të zbuloni se cilët janë ata numra, domethënë cila është zgjidhja përfundimtare dhe si të arrini deri te zgjidhja.

Nëse nuk është e qartë për ju ose dëshironi të kontrolloni nëse e keni zgjidhur saktë detyrën e matematikës, shihni zgjidhjen në vazhdim të tekstit, transmeton Telegrafi.

Çështja është të shtoni zgjidhjen e ekuacionit me shumat e ekuacionit më poshtë.

Pra, duke qenë se numri 5 është zgjidhja e ekuacionit të parë, ju e shtoni atë me një dysh dhe me një pesë: 5+2+5=12, po kështu tjetrën.

Një detyrë e thjeshtë në të cilën 90 për qind e njerëzve bëjnë gabime: Bëni sytë katër dhe përpiquni ta zgjidhni!
Lexo po ashtu Një detyrë e thjeshtë në të cilën 90 për qind e njerëzve bëjnë gabime: Bëni sytë katër dhe përpiquni ta zgjidhni!

Ju shtoni numrin 12 me një tresh dhe një gjashtë, dhe do të keni rezultatin 21. Dhe kështu do të arrini në zgjidhjen e 34.

Gjithsesi ka mundësi të arrini një numër tjetër dhe ju na lini në koment se cili numër është dhe si e keni arritur tek ai.

/Telegrafi/