Ndërsa Princi Harry dhe Meghan Markle përgatiten të mirëpresin vajzën e tyre këtë verë, Meghan sapo vuri një gjerdan që disa mendojnë se mban një mesazh të veçantë për vajzën e tyre.

Në një video të para-regjistruar për Global Citizen’s Vax Live: Koncerti për të ribashkuar botën, Meghan ndau një fjalim të fuqishëm rreth barazisë gjinore.

Për këtë ngjarje, ajo kishte veshur një fustan në formën e këmishës së kuqe me lule nga marka Carolina Herrera. Flokët i rregulloi me kaçurrela të thjeshta, të ndara anash dhe të futura pas njërit vesh për të zbuluar vathët që pothuajse i preknin shpatullat.

Gjerdani i saj është nga marka e stolive Awe Inspired, dhe Meghan ka vendosur “Gjerdanin e sharmit të gruas me guqi”. Sipas markës, gjerdani kombinon simbolin femër të Venusit me një grusht protestues.

Në fjalimin e saj, ajo diskutoi mbi sfidat serioze me të cilat përballen gratë në të gjithë botën gjatë pandemisë. Meghan tha, “Me rritjen e dhunës me bazë gjinore, rritjen e përgjegjësisë për punën e papaguar të kujdesit dhe pengesat e reja që kanë përmbysur kaq shumë progres për gratë në vendin e punës, ne jemi në një pikë lakimi për barazinë gjinore”.

Ajo vazhdoi duke thënë, “Burri im dhe unë jemi të entuziazmuar që së shpejti mirëpresim një vajzë. Është një ndjenjë gëzimi që ndajmë me miliona familje të tjera në botë. Kur mendojmë për të, mendojmë për të gjitha familjet e tjera përreth globit të cilave duhet t’i jepet aftësia dhe mbështetja për të na udhëhequr përpara. Udhëheqja e ardhshme varet nga vendimet që marrim dhe veprimet që bëjmë tani për t’i vendosur ato dhe për të vendosur të gjithë ne për një të nesërme të suksesshme, të drejtë dhe të dhembshur”.

Duket sikur gjerdani i saj mbart një mesazh shprese dhe fuqizimi që ajo dëshiron që vajza e saj e ardhshme dhe gratë në të gjithë botën të forcohen. Plus, marka thotë se gjerdani është bërë me materiale me etikë dhe 20 për qind e të ardhurave dhurohen për bamirësi që ndihmojnë gratë në nevojë. /Telegrafi/