0Shares

Mungesa e melaninës në zonat e fytyrës bën të mundur që atje të shfaqen njollat të ndryshme.

Korrigjimi i tyre lidhet me homogjenizimin e tyre. Kjo, pasi ato shfaqen në zona të dukshme dhe me ngjyra të ndryshme. Njollat e bardha korrigjohen më lehtë, ndërsa njollat kafe, duan durim.

Me pak pudër mund t’i mbulojmë ato. Në fillim duhet të gjejmë zonat më të acaruara, që edhe ndikojnë në mimikën tonë. Më pas nisim t’i mbulojmë ato me një ton të lehtë, në mënyrë që të mos rëndojmë pamjen. Por kujdes! Aplikimi i tonit të fytyrës duhet të jetë uniform, në mënyrë që ai të mos ndikojë në format e fytyrës. Kur njollat janë të errëta evitoni sa të mundni trukun e errët, pasi krijoni kontrast në fytyrë.

Mësohuni të ekuilibroni ngjyrat. Njollat e bardha me anë të një peneli ose me gishta dhe mund të evitohen ngjyrat gri ose të akullta, që zvogëlojnë kontrastin. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)