Ne nuk mund të zgjedhim familjen në të cilën kemi lindur, dhe ky fakt na jep themelet e së ardhmes sonë dhe formon personalitetet tona.

Njerëzit janë të ndryshëm, dhe nënat nuk bëjnë përjashtim. Disa bëhen një mospërputhje me fëmijët e tyre, dhe disa bëjnë një ekip perfekt, thotë Bright Side. Por, pa marrë parasysh se cila është çështja, ne gjithmonë do t’i duam nënat tona, sepse kjo lloj dashurie është e pakushtëzuar.

Më poshtë gjeni llojet e marrëdhënieve:

Motra

Në këtë rast, nëna dhe vajza janë të barabarta absolute, duke u sjellë më shumë si motra. Ata madje mund të garojnë me njëri-tjetrin, dhe nëna e dëshiron këtë në mënyrë që ajo të shmangë amësinë aktuale. Mund të ndodhë edhe një e kundërt e roleve, kur vajza merr rolin mbështetës dhe bëhet “nëna” e nënës së saj, duke qenë përgjegjëse, e kujdesshme dhe duke siguruar sjellje të tjera prindërore.

Si ndikon tek vajza: Vajzat e rritura nga këto nëna shpesh janë më të përgjegjshme dhe bëhen udhëheqëse. Ato vlerësojnë kufijtë midis njerëzve, por në të njëjtën kohë, ata mund të ndjehen të padenjë, të lënë pas dore emocionalisht dhe kanë frikë nga refuzimi, transmeton Telegrafi.

Shoqe të ngushta

Kjo marrëdhënie është ndërtuar mbi besimin, dhe nëna është personi i parë që një vajzë shkon me mendimet dhe problemet e saj. Kjo nënë është shumë e përfshirë në jetën e vajzës së saj dhe e mbështet atë, gjithmonë duke ditur se çfarë të thotë, dhe të qenurit kushdo që vajza e saj ka nevojë që ajo të jetë: një shoqja më e mirë, një ekspert i dashurisë dhe një partner për të bërë pazar, transmeton Telegrafi.

Si ndikon tek vajza: Vajzat me këto nëna nuk kanë frikë të përballen me sfida dhe të ndërmarrin rreziqe. Meqenëse ndjehen të dashura dhe të kuptuara, ato fillojnë marrëdhënie dhe nuk kanë frikë nga refuzimi.

Të huaja

Nëse preferoni ta mbani nënën tuaj jashtë jetës tuaj dhe ajo të jetë e fundit që dëgjpn për ato që po ndodhin me ty, marrëdhënia juaj ndoshta i përket këtij lloji. Në këtë rast, nëna dhe vajza nuk përfshijnë njëra-tjetrën në jetën e tyre dhe nuk ndajnë asnjë problem apo mendim, të paktën ato me të vërtetë të rëndësishme, përveç nëse është e nevojshme, transmeton Telegrafi.

Si ndikon tek vajza: Fëmijët me marrëdhënie të shkëputura me prindërit e tyre kanë më shumë të ngjarë të përjetojnë depresion, ankth dhe kanë më shumë të ngjarë të kenë vetëbesim të ulët. Përveç kësaj, ajo gjithashtu mund të çojë në një marrëdhënie zhgënjyese me partnerin e tyre të jetës më vonë në jetë. Në të njëjtën kohë, vajza rritet për të qenë shumë e përgjegjshme dhe e pavarur, pasi gjithmonë mund t’i zgjidhte problemet e vetvetes.

Tifozja

Në këtë rast një nënë është nxitësja më e mirë e së bijës, duke dashur që ajo të përfitojë sa më shumë nga jeta dhe të përjetojë gjithçka. Kjo nënë është shumë e përfshirë në jetën e vajzës së saj dhe dëshiron të jetë një pjesë e saj, duke refuzuar të pranojë çdo lloj kufijsh mes tyre dhe kurrë nuk e lë anën e saj. Ajo jeton përmes arritjeve të së bijës, duke qenë mbështetëse dhe kërkuese, transmeton Telegrafi.

Si ndikon tek vajza: Me këtë lloj nëne, një vajzë mund të humbasë ndjenjën e vetvetes dhe mund të bëhet e varur nga njerëzit, gjithmonë duke pasur nevojë për dikë nga ana e saj dhe duke mos qenë në gjendje të marrë vetë vendimet e saj.

Autoritare

Ky është një rast që përfshin një nënë tepër kontrolluese që detyron vajzën e saj vazhdimisht, duke qenë e sigurt se do të dështojë pa udhëzimin e saj. Ajo kurrë nuk i jep vajzës së saj një zgjedhje, as nuk i vlerëson fjalët ose mendimet e saj. Ajo është shumë kërkuese në të njëjtën kohë, duke thënë se e bën atë për të mirën e vajzës së saj, transmeton Telegrafi.

Si ndikon tek vajza: Vajzat me këto nëna janë shumë kritike ndaj vetvetes, kanë një vetëvlerësim të ulët dhe kanë tendencë të zhvlerësojnë mendimet e tyre, gjë që mund të çojë në depresion. Në një shënim pozitiv, këto vajza janë shumë përgjegjëse dhe të përkushtuara në marrëdhëniet e tyre.

/Telegrafi/