Përfitimet e verës dhe të diellit bien në ujë kur fillon të ndjesh një shtrëngim të lehtë të lëkurës, djegie nën prekjen e dorës, thumbim të dhimbshëm…

Nuk duket se ke qenë në diell gjatë, por lëkura e shndritshme ju mohon sepse mund të mos e dini, veçanërisht nëse keni një çehre të lehtë (ndoshta njolla shumë të lezetshme), nëse flokët tuaj janë biond ose të kuqërremta dhe sytë janë të gjelbër ose të kaltër, mund të merrni djegie dhe skuqje në vetëm tre minuta!

Kaq duhet që rrezet e diellit t’ju shkaktojnë dëme të dhimbshme.

Llojet më të errëta të lëkurës mund të ‘llogariten’ në një ekspozim pak më të gjatë në diell, por këshilla jonë është të mos dilni jashtë pa mbrojtje!

Reklama
Reklama
Disa të dhëna për solariumin që tregojnë se nuk është mirë të teprohet Disa të dhëna për solariumin që tregojnë se nuk është mirë të teprohet

Është e rëndësishme të filloni trajtimin e djegieve nga dielli sapo t’i vini re! Sigurohuni që të planifikoni të vendosni produkte kundër diellit para verës.

Jo vetëm që do të qetësojë skuqjen, por do ta ushqejë lëkurën tuaj me lëndë ushqyese, kështu që do të jetë e bukur, e hidratuar dhe do të mbajë nxirje për më gjatë.