Pas vendimit të kryeministrit Ramush Haradinaj që ta shkarkojë ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Nenad Rikalo, ka reaguar Lista Serbe, duke  cilësuar si Qeveria e Kosovës nuk ka legjitimitet.

“Rikalo është shkarkuar sot, spese Lista Serbe, dhe anëtarët e saj nuk pranojnë politikë e shkeljes së të drejtave të serbëve dhe interesave  të tyre”, thuhet në reagimin e Listës Serbe, përcjell Telegrafi.

Kryeministri Haradinaj e shkarkoi nga detyra ministrin e Bujqësisë, Nenad Rikalo Kryeministri Haradinaj e shkarkoi nga detyra ministrin e Bujqësisë, Nenad Rikalo

Lista Serbe thonë se nga marsi i vitit 2018 janë në dorëheqje dhe se “për asnjë çmim nuk do të pranojnë të bëhen folklor dhe dekor i dikujt”

“Qeveria e Kosovës nuk ka legjitimitet pa pjesëmarrjen e anëtarëve legjitim të popullit serb”, thuhet në reagim.

Vendimi i kryeministrit Haradinaj për shkarkimin e ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Nenad Rikalo, erdhi pasi ishte vënë kusht PSD-ja me qëllim që ta votonte Buxhetin e vitit 2019, që pritet të bëhet sot në seancën e Kuvendit./Telegrafi/