Lexus LFA Nurburgring Edition u shit në ankand dhe çmimi i tij tejkaloi të gjitha pritjet.

Nëse Lexus i përgjigjet kërkesave të tifozëve dhe ndërton një LFA të re, ajo veturë me siguri do të elektrizohet, dhe deri atëherë, ngushëllimi mund të jetë Lexus LC F binjak-turbo për të cilin po spekulohet.

Gjithnjë e më shumë prodhues të super veturave po miratojnë elektrifikimin, por Lexus LFA origjinal me një motor atmosferik është në kërkesë të madhe midis koleksionistëve. Prandaj, vlera e tij po rritet, dhe disa javë më parë, një kopje me vetëm 116 kilometra të udhëtuar u shit për 808 mijë dollarë. Pritet që nuk do të kalojë shumë kohë para se LFA të bëhet një makinë me vlerë miliona, gjë që ndodhi shumë shpejt.

Reklama
Reklama

Në ankandin e mbajtur në Monterey, një Lexus LFA Nurburgring Edition i rrallë nga 2012 u shit me një çmim prej 1.6 milion dollarë. Më parë ishte vlerësuar të arrinte një çmim prej 1.1 milion dollarë, por ofertat tejkaluan të gjitha pritjet.

Kur doli në treg në 2011, Lexus LFA kushtoi 375 mijë dollarë, që do të thotë se çmimi i tij u rrit me më shumë se 1 milion dollarë në dhjetë vjet. Modeli edhe më i dëshirueshëm i Nurburgring Edition u shit për 445 mijë dollarë, dhe versioni i zi mat për 465 mijë dollarë.

Prodhimi i Lexus LFA ishte i kufizuar në 500 njësi, nga të cilat 64 njësi i përkisnin versionit Nurburgring Edition. Nga këto, 25 janë bërë për tregun amerikan, dhe kopja e shitur është një nga vetëm tre të lyera me ngjyrë të zezë.

Reklama
Reklama

Vetura ka përshkuar 1.500 km dhe është në gjendje të shkëlqyer. Krahasuar me modelin standard, ai përmban përbërës të karbonit duke përfshirë një ndarës të ridizajnuar të përparmë, një spoiler fiks të pasmë dhe pragje. Për të përmirësuar trajtimin dhe ulur qendrën e gravitetit, modeli Nurburgring Edition është 10 mm më afër tokës. Rimat standarde janë zëvendësuar nga një grup magnezi BBS me goma Bridgestone.

LFA Nurburgring Edition mundësohet nga një motor V8 atmosferik 4.8 litra që zhvillon 562 kuaj/fuqi, që do të thotë se është 10 kuaj/fuqi më i fuqishëm se modeli standard. /Telegrafi/