Toyota vendosi të anulojë markën Auris për modelet e saj kompakte në tregun evropian në 2019, dhe gjenerata e re e kësaj makine, e cila u prezantua në këtë vit në Gjenevë, përsëri quhet Corolla.

Gjenerata e re Toyota Hatchbacks C, si sedan dhe karavan, do të quhet globalisht Corolla si automjeti që është modeli më i shitur në historinë e Toyota. Në fillim të 2019, Auris do të zëvendësohet nga një gjeneratë e re e modeleve Corolla, transmeton KosovaPress.

Futja e emrit të ri përputhet me miratimin e një platforme të re të përbashkët, të re Toyota Global Mechanical (TNGA), e cila do të zëvendësojë tre platformat aktualisht në përdorim.

Corolla Touring Sports karavan do të paraqitet në panairin në Paris në tetor, së bashku me një hatchback në një version hibrid.

Përndryshe, Corolla konsiderohet modeli më i shitur i makinave në botë. Që nga fillimi i prodhimit në vitin 1966, 45 milionë prej këtyre automjeteve janë shitur në mbarë botën. /kp/Telegrafi/