Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti pas konferencës me gazetarë në Bruksel ka dhënë detaje të tjera nga takimi që ka pasur me presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiq.

Kurti ka prezantuar deklaratën e paqes e përbërë nga gjashtë pika që ka bërë në takim me Vuçiqin, i ndërmjetësuar nga Borrell.

I pari i qeverisë thotë se në takim me Vuçiqin i ka dhënë këtij të fundit tri libra por që nuk i ka pranuar.

“Për dallim nga ndërmjetësi Josep Borrell, kryetari i Serbisë nuk i mori tre librat që ia dhashë: rrëfime të grave të përdhunuara në Kosovë gjatë luftës, listën e 1.133 fëmijëve të vrarë prej të cilëve 109 janë ende të pagjetur, dhe librin “Muhaxhirët – Dosja Britanike” për dëbimin e shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit”, ka shkruar Kurti.

Kurti: Propozova një marrëveshje paqeje, ajo u refuzua nga Serbia pa u lexuar – kjo tregon mosgatishmëri për marrëveshje Kurti: Propozova një marrëveshje paqeje, ajo u refuzua nga Serbia pa u lexuar – kjo tregon mosgatishmëri për marrëveshje

Ai edhe njëherë ka shprehur keqardhje që Serbia nuk pranoi futjen në tekst të togfjalëshit “ballafaqimi me të kaluarën”.

“Serbia si shtet ka ardhur në mesin e popullsisë shqiptare me gjenocid dhe ka ikur me gjenocid. Mosnjohja e së kaluarës së saj kriminale dhe mosnjohja e pavarësisë së Kosovës janë të lidhura ngushtë”.

Për fund Kurti thotë se Kosova është për dialog konstruktiv dhe për dallim nga Serbia “vendi ynë nuk ka dilema sa i përket integrimeve euro-atlantike./Telegrafi/