LAJMI I FUNDIT:

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanë që shkojnë në atë vend

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanë që shkojnë në atë vend

Plani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arrin në 0.5 për milje.

Kroatët nuk janë të kënaqur me rezultatet e planit paraprak dhjetëvjeçar, qëllimi i të cilit – ulja e numrit të vdekjeve në rrugë me 50% në periudhën nga 2010 në 2020 – nuk është arritur, kështu që ata po shpallin rregullore më të rrepta që do të përfshiheshin në planin e ri për dekadën e ardhshme, transmeton Telegrafi.


Dy masa dallohen, dhe nëse miratohen, ato do të prekin gjithashtu shoferët nga vendet e tjera që udhëtojnë në Kroaci, përfshirë tonët.

Një nga masat në shqyrtim ka të bëjë me tolerancën e shpejtësisë.

Kjo tolerancë ose, siç quhet zyrtarisht, “ndryshimi i sigurisë” është 10 km / orë për shpejtësi deri në 100 km / orë, dhe për shpejtësi më të larta është 10 për qind.

Plani parashikon që kjo tolerancë të ulet në minimum, sa më shumë që të jetë e mundur, dhe në mënyrë që masa të zbatohet, është e nevojshme që vetëqeverisjet lokale të sigurojnë pajisje të reja për matjen e shpejtësisë.

Deri më tani, për shembull, në autostradë, ku kufiri i shpejtësisë është 130 km / orë, ngasja me shpejtësi deri në 143 km / orë është toleruar.

Nëse miratohet një masë e re, kjo tolerancë do të jetë dukshëm më e ulët dhe shoferët tanë që synojnë të udhëtojnë në Kroaci do të duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje kufirit të shpejtësisë, në mënyrë që të mos fitojnë një ndëshkim.

Si një masë tjetër e rëndësishme, thuhet se mundësia e ndryshimit të vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit do të hetohet.

Aktualisht, rregulloret janë në fuqi në Kroaci që lejojnë 0.5 për milje alkool në gjak.

Zbatimi i kësaj mase, sipas planit, mund të fillojë këtë vit, dhe afati i fundit është 2023. Nëse miratohet, është e mundur të zvogëlohet vlera kufitare ose edhe toleranca zero ndaj alkoolit. /Telegrafi/

Në trend Auto

Më shumë
Pesë veturat që pritet të mos prodhohen në vitin 2024: Cili model do t'ju mungojë më së shumti?

Pesë veturat që pritet të mos prodhohen në vitin 2024: Cili model do t'ju mungojë më së shumti?

Auto
Cybertrucku i tregon Lamborghinit Urus se kush “është bosi” në garë – “e lë me gishta në gojë”

Cybertrucku i tregon Lamborghinit Urus se kush “është bosi” në garë – “e lë me gishta në gojë”

Auto
Musk: Versioni Tesla me kosto të ulët do të jetë revolucionar

Musk: Versioni Tesla me kosto të ulët do të jetë revolucionar

Auto
Nissan, modeli elektrik do të kushtojë nën 24 mijë euro ​

Nissan, modeli elektrik do të kushtojë nën 24 mijë euro ​

EVs
BMW prezanton një motoçikletë që mund të lëviz vetë-vetiu, por nuk do të mund ta blini

BMW prezanton një motoçikletë që mund të lëviz vetë-vetiu, por nuk do të mund ta blini

Auto
Cybertruck mund të mos vijë kurrë në Evropë, ja pse

Cybertruck mund të mos vijë kurrë në Evropë, ja pse

Auto
Kalo në kategori