Ushtrimet për muskuj të barkut në rastet kur nuk jeni e kënaqur me rezultatet e deritanishme

Ato janë të thjeshta dhe të lehta për t’u realizuar dhe kanë një efekt të shkëlqyeshëm.

Edhe pse ushtrimet e muskujve barkut janë më të njohura, ato nuk do të kontribuojnë shumë në ngushtimin e belit dhe largimin e shtresave të dhjamit, transmeton Telegrafi.

Nëse doni të hiqni qafe dhjamin e barkut, bëni dy ushtrimet e mëposhtme dhe shpejt do të shihni rezultatin:

1. Ushtrimet me top

Ky ushtrim do të bëjë që të “digjet” i gjithë barku, për shkak të së cilës shkrirja e shtresave yndyrore do të dyfishohet.

Në vend të kësaj, mund të përdorni një top më të rëndë ose edhe një shalqi të vogël.

View this post on Instagram

A post shared by Letitia (@crossfit_mummy)

Planku anësor

Te ky ushtrim, kushtojini vëmendje ekzekutimit të duhur, sepse përveç faktit që efekti mund të mungojë, ju gjithashtu mund ta dëmtoni veten.

Te planku anësor, gjëja më e rëndësishme është që pjesa e pasme të jetë plotësisht në pozicion të drejtë dhe gjunjët të jenë në pozicionin e duhur. Për një efekt edhe më të fortë, bëni ushtrimin me pesha.

View this post on Instagram

A post shared by Ashley Faith (@ashnaturally)

/Telegrafi/