Jogurti është ideali për mëngjeset e verës, ai ju dhuron një fillim perfekt të ditës, e sidomos kur e ke me fruta.

Jogurti dhe frutat konsiderohen të dyja si ushqime të shëndetshme që janë shoqëruar me modele të shëndetshme diete, dy përbërës me një vend të pasura me lëndë ushqyese. Studimet aktuale sugjerojnë që një konsum i shtuar i jogurtit dhe frutave mund të zvogëlojë marrjen e ushqimeve me shumë kalori, pra zëvendësimi i ushqimeve me energji të lartë, të mangët në lëndë ushqyese me fruta dhe jogurt mund të zvogëlojë marrjen e ushqimeve obezogjene me shumë kalori.

Po cilat janë dobitë e këtyre dy përbërësve ? 

Frutat janë relativisht të ulëta në dendësinë e energjisë dhe janë një burim i shkëlqyeshëm i antioksidantëve dhe fibrave prebiotike dhe polifenoleve, të cilat mund të promovojnë shëndetin e tretjes. Nga ana tjetër, kosi është një ushqim i dendur në lëndë ushqyese që është një burim i mirë i proteinave të qumështit, kalciumit, magnezit, vitaminës B-12, acidit linoleic të konjuguar dhe acideve të tjera yndyrore kryesore.

Kombinimi i marrjes së kosit dhe frutave mund të sigurojë probiotikë, prebiotikë, proteina me cilësi të lartë, acide të rëndësishme yndyrore, dhe një përzierje e vitaminave dhe mineraleve që e kanë potencialin për të ushtruar efekte sinergjike në shëndet.

Dobi të tilla brenda një produkti me shije fantastike, ju dhuron jogurti Coop me shije të ndryshme. Ky jogurt ka në vetvete të gjithë shijen natyrale sepse bëhet pa shtuar ngjyrues dhe konservantë, një ushqim ideal për mëngjes ose për një pushim të këndshëm gjatë ditës.

Një produkt të tillë mund ta gjeni në rrjetin më modern të marketeve – Super Viva.