Ngjyra që marrim gjatë verës zakonisht zbehet në ditët e para të vjeshtës, megjithatë, me disa këshilla – më e rëndësishmja prej të cilave është hidratimi i rregullt – si dhe përgatitja e duhur, mund të zgjasni kohën e ruajtjes së tenit të nxirë të lëkurës.

Reklama

Çelësi për të ruajtur një nxirje më të gjatë, qoftë e vërtetë apo artificiale, është hidratimi. Kërkoni gjalpë për trup, vajra mëndafshi dhe kremra me acid hialuronik që vërtet do të ushqejnë lëkurën tuaj.

Lëkura duhet të hidratohet ekstra para, gjatë dhe pas rrezitjes, pasi dielli e than atë. Losionet për përdorim pas ekspozimit në diell janë të shkëlqyera, sepse i japin lëkurës së tharë nga dielli një dozë hidratimi të shëndetshëm.

Reklama

(Foto: Ask Difference)

Reklama

Shtimi i shkëlqimit shtesë mbi një ngjyrë natyrale është një mënyrë tjetër për të zgjatur tenin e nxirë dhe këtë mund ta bëni me ndihmën e vajrave dhe bronzerëve të ndryshëm.

Dushi me ujë shumë të nxehtë mund të privojë lëkurën nga vajrat e saj natyralë dhe ta bëjë atë të thahet, kjo është arsyeja pse rekomandohet të ulni temperaturën e ujit gjatë dushit në mënyrë që të zgjasni jetën e ngjyrës së errët të lëkurës.

Nëse skuqeni dhe digjeni në diell, lëkura juaj ndoshta do të zhvishet dhe më pas nxirja juaj do të largohet. Vendosni një krem dielli me faktor 30 ose më shumë gjatë pushimeve për ta përgatitur lëkurën tuaj paraprakisht dhe për të mbajtur ngjyrën tuaj sa më gjatë.

Reklama
Reklama

(Foto: Tiege Hanley)

Edhe pse tingëllon joproduktive, nëse vërtet dëshironi që nxirja juaj të zgjasë (dhe zbehet gradualisht dhe ngadalë) pilingu është shumë i rëndësishëm. Qelizat e vdekura të lëkurës që gjenden në sipërfaqen e lëkurës tuaj mund të zbusin shkëlqimin, kështu që do t’i fshini butësisht për të treguar nxirjen tuaj të shëndetshme.

Përveç kësaj, pastrimi nuk ndikon në melaninën në qelizat e lëkurës, gjë që e bën lëkurën tuaj të duket në të vërtetë më e errët dhe e nxirë. /Telegrafi/