A është i sigurt për shëndetin depilimi i hundës? Nëse më herët i keni eliminuar qimet nga trupi – e dini se sa dhembje shkakton

Pikërisht, dhembja mund të jetë e paimagjinueshme, posaçërisht nëse qimet i eliminoni me dyllë nga vetullat dhe buza e sipërme, transmeton Telegrafi.

Dhe ky është me siguri shkaku që miliona njerëz janë të fascinuar me këtë video të blogeres e cila depilon brendësinë e hundës së vet.

Sepi Balini ka vendosur që të depilojë qimet nga hunda, ndërkaq rezultati është goxha i tmerrshëm.

Kozmetisti më parë në vrima të hundës vë shkopth druri të zhytur në dyllë, pastaj kap urën e hundës së saj dhe në fund shpejt nxjerr shkopthin.

Sepi gjithashtu ka sqaruar që depilon vetëm pjesën e përparme të hundës, por jo edhe qimet të cilat gjenden pas, sepse e di se sa janë ato të rëndësishme.

Megjithatë, shumica pas shikimit të videos kanë pyetur sa është i sigurt eliminimi i qimeve nga hunda?

Gjykuar sipas dermatologëve, qimet në hundë pengojnë pluhurin dhe grimcat e shumta të tmerrshme që të mos depërtojnë në organizmin tonë.

Me atë rast, indi i ndjeshëm brenda hundës nuk mund të përballojë depilimin në mënyrën në të cilën mund ta përballojë lëkura, sepse nuk ekziston shtresa mbrojtëse e qelizave të vdekura.

Megjithatë, nëse keni probleme estetike për shkak të qimeve në hundë, ekspertët rekomandojnë shkurtimin e tyre me gërshërë të vogla, por assesi depilimin, sepse mund të çojë në inflamacion dhe në krijimin e vragave brenda hundës. /Telegrafi/