Prokurori publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ljubomir Joveski sot realizoi takim me kryetaren e drejtësisë së Evropës, Ladislav Hamran. Në takim morën pjesë edhe prokurorë publik nga Prokurori Themelore Publike e RMV-së.

Në takimin me Hamran, i cili është edhe anëtar kombëtar i Republikës sllovake në Drejtësinë e Evropës, u theksua bashkëpunimi aktual i Prokurorisë Publike të Republikës së Maqedonisë së Veriut me këtë institucion evropian, në veçanti treguesit statistikorë dhe mundësitë e hapura nga emërimi i Prokurorit Publik për ndërlidhje.

Avokat Joveski prezantoi strukturën, kushtet e punës dhe sfidat me të cilat përballet Prokuroria Publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në të njëjtën kohë, Joveski dhe Hamran bashkërisht kanë theksuar rëndësinë e bashkëpunimit ndërkombëtar në luftën kundër krimit serioz dhe ndërkufitar./Telegrafi/