Apple ka zbuluar, me nënkuptime nga programi iOS 12, se do të vendosë një aparat fotografik iPhone X TrueDepth, në iPad Pro të ri, i cili gjithashtu duhet të vijë me një ekran pa korniza.

Apple ka arritur një fitues me iPhone X, nga vet fakti që të gjithë telefonat Android kopjojnë ekranin e kompanisë amerikane. Tani Apple po punon për të bërë të njëjtën gjë për iPad 2018 të ri.

Aluzionet vijnë nga përmendjet e Animoji dhe AnomojiKit në iPad të ri. Këto zakonisht kërkojnë që një aparat TrueDepth të njohë fytyrën e përdoruesit në mënyrë që të shtojë emocione në avatarët e karikaturës. Një aparat fotografik që gjendet në pjesën e përparme, siç gjendet në iPad Pro aktual, nuk do të ishte në gjendje të ketë nivelet zbulimit sa një kamerë TrueDepth.

Përdoruesit e shumëfishtë mund të ruajnë fytyrat e tyre në iPad Pro të ri duke përdorur iOS 12 duke sugjeruar që Face ID do të përdoret për të zhbllokuar pajisjen edhe kur ndahet nga njerëz të shumtë.

Apple pritet gjithashtu të nisë një ekran të ri të stilit në iPad më të fundit, që do të thotë hyrjen e iPhone X me një ekran të lirë nga kornizat.

Apple mund të zbulojë modelin e ri 2018 iPad Pro së bashku me modelet e reja të iPhone 2018 në një ngjarje në shtator.