Drejtori i Inspektoratit shtetëor për ndërtim dhe urbanizëm Llokman Limani do të bëj kontroll të punës së inspektoriatit të komunës së Sarjit e cila me vite nuk i heq platformat në Matkë. Nga inspektorati thonë se po e ndjekin gjendjen me platformat dhe njoftojnë se do të veprojnë sipas Ligjit për ndërtim i cili parasheh heqjen e objekteve të ndërtuara pa leje.

“Inspektorati do të dorëzoj kërkesë deri te kryetari i komunës së Sarajit për veprim sipas ligjeve pozitive. Pas marrjes së të dhënave, inspektorati do të veproj sipas Ligjit për ndërtim dhe ligjeve tjera pozitive”, deklaruan për “A1on” nga inspektorati, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Bexheti: Askush të mos më përzihet tek kompetencat për rastin me “Matkën” Bexheti: Askush të mos më përzihet tek kompetencat për rastin me “Matkën”

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve këtë fundjavë edhe një herë kërkoi nga Inspektorati shtetëror për ndërtim dhe urbanizëm të bëj kontroll në Matkë, të konfirmojë nëse inspektorati ndërtimor ka vepruar sipas kompetencave dhe të bëj raport për marrjen eventuale të kompetencave të komunës së Sarajin në fushën e urbanizmit.

Kreu i komunës së Sarajit, Blerim Bexhet, nuk u përgjigj nëse kanë përgatitur zgjidhje për heqjen e ndërtesave pa leje në Matkë, pse i tokerojnë me vite dhe cili është qëndrimi i tij pas njoftimit për marrjen e kompetencave nga fusha e urbanizmit./Telegrafi/