Duke u mbështetur në 30 vite arritje, Kolegji CITY ka hyrë në një epokë të re. Kolegji CITY tani është kampusi i Evropës i një universiteti më të mirë britanik, Universiteti i York-ut.
Ky moment historik kyç në historinë e Kolegjit CITY u shënua zyrtarisht me ‘Inaugurimin e Kolegjit CITY, Kampusi i Universitetit të York-ut në Evropë’ që u zhvillua me sukses më 18 nëntor në Qendrën e Transformimit Dixhital dhe Aftësive Dixhitale (DT&S) – Cisco në Selanik, Greqi.

Ceremonia u mbajt për të festuar statusin e ri të Kolegjit CITY  si kampus i Evropës te Universitetit të York-ut, një nga universitetet më të mira në botë. Kolegji CITY , Kampusi i Evropës i Universitetit të York-ut është pjesë e komunitetit të Universitetit të York-ut, një nga universitetet kryesore të Mbretërisë së Bashkuar në Evropë. Është një institucion unik ndërkombëtar me bazë në Greqi, por me aktivitete edhe në 8 vende, dhe është i njohur gjerësisht në të gjithë rajonin për përsosmërinë e tij akademike. Gjithashtu, Kolegji CITY  së bashku me Fakultetin e Ekonomisë dhe Menaxhimit të Universitetit të Strasburgut, ofron një mundësi unike arsimore për drejtuesit e sotëm: programin Pan-Europian Ekzekutiv MBA me diplomë të dyfishtë të ofruar në të gjithë Evropën Juglindore dhe Lindore, si dhe në rajonin e Kaukazit. . Përgjatë historisë së tij 30 vjeçare, Kolegji CITY  ka vazhduar të lidhë Mbretërinë e Bashkuar me të gjithë rajonin, Evropën dhe botën.

Yannis Ververidis, President dhe Drejtor i Kolegjit CITY , Kampusi i Evropës te Universitetit të York-ut hapi aktivitetin dhe i mirëpriti ngrohtësisht të gjithë të ftuarit. Fjalimi i z. Ververidis u pasua nga një fjalim i profesor Charlie Jeffery, Zëvendës-Kancelar dhe President i Universitetit të York-ut. Fjalimet përshëndetëse mbajtën edhe z. Stavros Kalafatis, Zëvendës Ministër i Brendshëm (sektori Maqedoni – Thrakë), z. Matthew Lodge, ambasador i Britanisë së Madhe në Greqi, Z. Konstantinos Zervas, Kryetar i Bashkisë së Selanikut dhe znj. Maria Tsakali, Drejtuese e Arsimit, Këshilli Britanik, Greqi. Zyrtare te lartë nga universitetet partnere të Kolegjit CITY folën gjithashtu në këtë aktivitet: Dr. Thierry Burger-Helmchen, Zëvendës President për Mësim dhe Mësimdhënie, Universiteti i Strasburgut; Profesor Remus Pricopie, Rektor, Universiteti Kombëtar i Studimeve Politike dhe Administratës Publike të Rumanisë; Profesor Dimitar Trendafilov, Prorektor për Marrëdhënie Ndërkombëtare, Universiteti i Ri Bullgar; dhe Z. Harry Daskalakis, President, Teknik i Athinës. Një anëtar i shquar i komunitetit të të diplomuarve të Kolegjit CITY, z. Dimitris Lakassas, iu drejtua të pranishmëve dhe fjalën përmbyllëse e mbajti Kryetari i Unionit Studentor të CITY (CSU), z. Rron Lecaj.

“Ne jemi të kënaqur që fillojmë epokën tonë të re si Kampusi i Evropës i Universitetit të York-ut.” tha zoti Ververidis, “Ajo që na lidh me Universitetin e York-ut janë vlerat, cilësia, qëllimi dhe vizioni. Jemi krenarë që po i bashkohemi komunitetit të një Universiteti që karakterizohet nga përsosmëri si në mësimdhënie ashtu edhe në kërkime dhe është renditur gjithmonë ndër universitetet më të mira në MB dhe në botë. Një Universitet që ekziston për të mirën publike”, duke shtuar: “Prandaj, ne jemi më se të kënaqur që jemi në gjendje të vazhdojmë të rritemi dhe të zhvillojmë dhe të ofrojmë më shumë mundësi për njerëzit e të gjithë rajonit dhe më gjerë duke punuar me të, dhe si pjesë të komunitetit të Universitetit të York-ut”.

Në përgjigje, Zëvendës Kancelari dhe Presidenti i Universitetit të Jorkut, Profesor Charlie Jeffery tha: “Duke reflektuar vizionet e përbashkëta dhe ambiciet gjithëpërfshirëse të të dy institucioneve, jam i kënaqur që CITY College i është dhënë statusi i CITY College, Universiteti i York Europe Campus. Aleanca strategjike që ne të gjithë kemi ndërtuar midis Kolegjit CITY dhe Universitetit të York-ut është reflektues i përkushtimit tonë të përbashkët për të mësuarit, mësimdhënien dhe kërkimin. Me përvojën e studentit në qendër të gjithçkaje që bëjmë, ne kemi një angazhim të përbashkët për të përmbushur cilësinë dhe standardet më të larta”. Duke komentuar mundësitë e ofruara nëpërmjet këtij partneriteti për studentët, Prof. për mundësitë që ofron një diplomë britanike (dhe gjithashtu franceze në rastin e MBA). Përmes këtij rrjeti, studentët do të kenë akses në një komunitet të vërtetë global. Kjo përvojë pa dyshim do të nënkuptojë se ata të diplomuar do të bëhen liderë dhe kampionë të përfshirjes në çfarëdo karriere që ata ndjekin.”

Ngjarja ishte e pranishme nga përfaqësues të biznesit rajonal, industrisë, qeverisë, organizatave të shoqërisë civile nga rajoni si dhe stafi, studentë dhe alumni të Kolegjin CITY . Të ftuar të nderuar ishin: Znj. Sandrine Mouchet, Konsull i Përgjithshëm i Francës dhe Drejtor i Institutit Francez në Selanik, Dr Dukagjin Pupovci, Zëvendësministër i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Kosovës, z. Radostin Vankin, Konsull i Përgjithshëm i Bullgarisë në Selanik, z. Dimitrios Kouvelas, deputet i parlamentit grek, znj. Ioanna Kosmopoulou, nënkryetare e komunës për arsim, Selanik, z. Panayiotis Hasapis, nënkryetar ekzekutiv, SEVE, Profesor Alexandros Chatzigeorgiou, Dekan, Universiteti i Maqedonisë, Selanik, z. Vassilis Floridis, Kryeprokuror i Selanikut dhe shumë të tjerë.