155 kamera të paligjshme janë çmontuar gjatë 24 orëve në Tiranë dhe 37 persona janë nën hetim.

Sipas njoftimit të policisë, aksioni i fundit është faza e nëntë e këtij plani operacional mbarëkombëtar.

Gjatë kësaj faze, 37 shtetas janë vënë në hetim sepse kishin montuar këto kamera, në mënyrë të kundërligjshme.
Strukturat hetimore të Policisë së Tiranë, në bashkëpunim me komisariatet e policisë në varësi të saj, në zbatim të detyrave të përcaktuara në kuadër të planit operacional mbarëkombëtar të koduar “Fijet”, i iniciuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, si dhe me mbështetjen e inteligjencës informative, për vendosjen e paautorizuar të disa kamerave, konkretisht në disa lagje të kryeqytetit, me qëllim sigurimin e informacioneve, për qëllime kriminale, si dhe për të monitoruar lëvizjet e Policisë, kanë organizuar punën për evidentimin dhe çmontimin e këtyre kamerave, identifikimin e pronarëve të tyre, si dhe për dokumentimin e plotë ligjor të qëllimit të përdorimit. /Telegrafi/