Kthimi në Botox dhe trajtime të tjera kozmetike është një vendim personal për gratë i nxitur nga një sërë arsyesh.

Reklama

Megjithatë, ato që e bëjnë këtë për t’i ndihmuar të gjejnë romancë me një partner të ri, mund të gjykohen më ashpër sesa gratë e tjera.

Një studim sugjeron se motivimet, të tilla si rritja e karrierës ose vetëvlerësimit të tyre, konsiderohen më me simpati.

Studiuesit studiuan reagimet e 306 pjesëmarrësve ndaj skenarëve të ndryshëm në të cilët gratë e moshës së mesme kishin trajtime kundër plakjes si Botox dhe mbushës të lëkurës.

Paralajmëron studimi: Vajzat e reja që kalojnë orë të tëra në Instagram kanë më shumë gjasa të duan operacione plastike sesa ato që shmangin rrjetet sociale Paralajmëron studimi: Vajzat e reja që kalojnë orë të tëra në Instagram kanë më shumë gjasa të duan operacione plastike sesa ato që shmangin rrjetet sociale

Për shembull, grupit të burrave dhe grave iu tha: “Beth është një grua e moshës së mesme që dëshiron të mbajë një pamje më rinore për të kërkuar një partner romantik. Ajo përdor rregullisht trajtime profesionale si botox dhe mbushës dermal, si pjesë e trajtimit të saj kundër plakjes”.

Reklama
Reklama

Studimi i Universitetit Swansea zbuloi se gratë kishin parasysh qëllime specifike. Aty thuhej: “Ato i vlerësuan gratë më pozitivisht kur fshehja e moshës ishte e motivuar nga vetëvlerësimi, e ndjekur nga punësimi dhe më pak pozitivisht për qëllime romantike. Ky zbulim nxjerr në pah idenë se mirëqenia personale si motivim për përmirësimin e pamjes është më e pranuar se motivimet e tjera”.

Si motrat Kardashian ndryshuan fytyrën e kirurgjisë plastike Si motrat Kardashian ndryshuan fytyrën e kirurgjisë plastike

Burrat në përgjithësi ishin kritikë më të ashpër të përpjekjeve për të shmangur procesin e plakjes, sipas një raporti në revistën Evolutionary Behavioral Sciences.

Megjithatë, arsyeja nuk ishte aq e rëndësishme pasi ata i gjykonin gratë njësoj, pavarësisht nga qëllimi i tyre për të kryer trajtimin.

Jessica Alves zotohet të ndalojë së kryeri operacione teksa pozon për foton e frymëzuar nga Barbie, por vetëm pasi të bëjë operacionin e saj të 13-të të hundës Jessica Alves zotohet të ndalojë së kryeri operacione teksa pozon për foton e frymëzuar nga Barbie, por vetëm pasi të bëjë operacionin e saj të 13-të të hundës
Reklama

Autori kryesor Michael Jeanne Childs tha: “Nga një perspektivë evolucionare, gratë gjykohen më negativisht nga gratë e tjera kur përdorin trajtime për të tërhequr një partner, sepse ato mund të shihen si një konkurrente e mundshme”. /Telegrafi/

Reklama