Ndërsa Shoqata e Shtypit të Huaj të Hollywoodit do të vazhdojë të njohë më të mirët e vitit në film dhe televizion më 9 janar, nuk do të ketë një tapet të kuq në natën e madhe, ka konfirmuar Page Six Style.

Kur nominimet u shpallën në dhjetor, presidentja e HFPA, Helen Hoehne sugjeroi se ngjarja mund të anashkalojë hapin tradicional të mbushur me yje dhe të përsëritet.

“Unë mendoj se ne të gjithë e dimë se nuk do të jetë një ngjarje e drejtuar nga të famshmit, siç ka qenë në të kaluarën – pa tapet të kuq dhe asgjë që bie në sy,” i tha ajo Hollywood Reporter në atë kohë.

Reklama

Mungesa e fustaneve të stilistëve magjepsës nuk do të jetë e vetmja mënyrë që Globes e këtij viti të duken ndryshe; NBC, shtëpia prej kohësh e shfaqjes, njoftoi majin e kaluar se nuk do t’i transmetonte çmimet në vitin 2022, duke përmendur nevojën e HFPA për “reformë kuptimplotë”.

Reklama

“Ndryshimi i kësaj shkalle kërkon kohë dhe punë, dhe ne mendojmë fuqishëm se HFPA-së i duhet kohë për ta bërë atë siç duhet”, tha rrjeti në një deklaratë në atë kohë. “Duke supozuar se organizata zbaton planin e saj, ne shpresojmë se do të jemi në gjendje të transmetojmë shfaqjen në janar 2023”.

Reklama

HFPA u sulmua në fillim të shkurtit të kaluar, pasi një raport i LA Times zbuloi se grupi i atëhershëm prej 87 personash nuk përfshinte persona me ngjyrë . Në një ekspoze tjetër, ajo akuzoi organizatën për krijimin e një “kulture korrupsioni” të mbushur me “boshllëqe etike”, të tilla si vetë-marrëveshja dhe “këmbimi i votave për përfitime dhe akses”.

Pesë herë e nominuara për Globe, Scarlett Johansson (ndër të tjera) bëri thirrje menjëherë për bojkot, ndërsa Tom Cruise ktheu tri çmimet e tij nga HFPA në shenjë proteste.

Reklama

Që atëherë, HFPA ka punuar për të korrigjuar çështjet e saj të diversitetit, duke instaluar një bord të ri drejtorësh të përbërë nga dy të tretat e grave dhe një e treta e njerëzve me ngjyrë. Në tetor, ajo pranoi gjithashtu 21 anëtarë të rinj, gjashtë prej të cilëve janë me ngjyrë. /Telegrafi/